İsviçre'deki mitinge soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsviçre'de gerçekleştirilen bir mitingde açılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan pankart için soruşturma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İsviçre'de terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen bir mitinginde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren pankartı açan şüpheli veya şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı.

Geçtiğimiz cumartesi günü İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen mitingte Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef gösterilerek "Kill Erdogan" (Erdoğan'ı öldürün) pankartı açılmıştı.

Erdoğan bu olayı, "Boşu boşuna buralara gelinmedi. İşte bugün İsviçre Parlamentosunda bakıyorsunuz, ileri derecedeki aşırı terör örgütleri -parlamento, dikkat edin- orada benim resmimi koyuyor, yanında şakağıma silah dayıyor. Böyle bir mantık, böyle bir anlayış olabilir mi? Bu ülke İsviçre. Şu anda 16 Nisan'da bir referandum yapıyoruz. Arkasından müzakereler için de bir referandum yapma yoluna gidebiliriz ve milletimiz ne karar verirse o karara da uyarız." şeklinde tepki göstermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir