ITB Berlin yarın açılıyor

Türkiye, fuarda 3 bin metrekare büyüklükteki 201 numaralı stantta tanıtımını yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin yarın açılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, tatil yörelerinin çok yönlülüğü, eşsiz manzaraları ve mutfağının özel lezzetleri ile büyüleyici seyahat ülkelerinden biri olarak, dünyanın en büyük turizm fuarı ITB'ye hazır. Aileler, tek başına seyahate çıkanlar, gruplar ya da macera ve heyecan arayan bireysel turizm müdavimleri için var olan olanakların tamamı, Türkiye standında görülebilecek.

Almanya için gözde ülkelerden biri olan Türkiye, 9-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda, 3 bin metrekare büyüklükteki 201 numaralı stantta tanıtımını yapacak. Çok yönlü zengin bir program ve damak zevkine hitap eden lezzetler, ziyaretçileri, Türkiye'nin kültürel ve turistik cazibesine ve 2011 seyahat sezonuna hazırlayacak.

Türkiye standı ziyaretçilerin tüm duyularına hitap edecek. Ziyaretçiler, 3 boyutlu gözlüklerle Türkiye standında görsel bir seyahat yapabilecek. Anadolu'nun eşsiz bitki örtüsü objelere yansıtılacak, Türkiye'ye has çiçeklerin kokuları mekana yayılarak, Türkiye'yi fuar alanında yaşatacak.

Fuarda damak zevki de unutulmuyor. Ziyaretçiler şerbet, kuru meyve, fındık, çam fıstığı, çerez ve simit gibi geleneksel tatlarla zengin Türk lezzetleri diyarına girecekler. Hergün belli saatlerde, Türk kahvesi ile lokum sunulacak. İstanbul'daki Kapalıçarşı dükkanlarının minyatür versiyonu sayesinde, ziyaretçiler burada alışveriş yapıyormuş hissini yaşayacak.

Ayrıca, Türk şarap üreticilerinin kuruluşu Wines of Turkey tarafından, hergün yedi mahzenden 34 farklı şarap türünün tadımı gerçekleştirilecek. Türkiye'nin şarap üretimine dair kapsamlı bilgiler sayesinde, ITB ziyaretçileri tatil planlarını en iyi şarapların yapıldığı zamanlara göre ayarlayabilecekler.

Fuardaki Hristiyan ziyaretçilere yönelik çok özel bir etkinlik de adak, mum yakma ve dilek tutma faaliyeti olacak. Türkiye standına gelen hristiyan ziyaretçiler, dileklerini küçük bir kağıda yazabilecekler. Bu kağıt, adak tutulan bir mum ile birlikte Tarsus'daki St. Paulus Kilisesi'ne getirilecek ve orada dini bir törenle yakılacak. İlgi duyanlar ayrıca, stantta 3 boyutlu gözlükleri ile St. Paulus Kilisesi'ni sanal olarak gezebilecekler.

ITB ziyaretçileri ayrıca, Oberstaufen'de başlayan ve İstanbul üzerinden Amman'a kadar giden ünlü Allgäu-Orient-Rallye'nin yarış arabasını izleyebilecekler.

Geleneksel ve modern canlı müzik eşliğinde gün boyu renkli bir program ile cazip çekilişler, fuardaki etkinlikleri tamamlayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir