Iveco yeni Eurocargo'yu tanıttı

Manera, "Iveco'nun, Almanya'da, İngiltere'de, İtalya'da sattığı Euro5 Eurocargolar'ı getiriyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Iveco, Avrupa'daki Eurocargolar ile aynı özellikteki "Yeni Eurocargo"yu vitrine çıkardı.

"Yeni Eurocargo" lansmanı ile ürün gamlarının tamamen Avrupa ile paralel hale gelmiş olduğunu belirten Iveco Genel Müdürü Maurizio Manera, "Iveco'nun, Almanya'da, İngiltere'de, İtalya'da sattığı Euro5 Eurocargolar'ı getiriyoruz" dedi.

Yeni Eurocargo'nun Türkiye gibi önemli bir pazar için çok geniş bir ürün gamına sahip olduğunu ifade eden Manera, "Müşteri, Yeni Eurocargo'da 5 farklı modelden, 3 farklı kabinden ve sınırsız sayıda versiyondan birini ihtiyacına göre seçebilir. İlk defa bu pazarda, bu segmentte bir müşteri olan bir araca göre ihtiyacını ayarlamak zorunda kalmıyor tam aksine ihtiyacına göre bir araç seçebiliyor. Halihazırda Eurocargo'yu kullanmakta olan müşterilerden çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Dolayısıyla Eurocargo başarısını Türkiye'de ispatlamış bir ürün" diye konuştu.

2009 yılının tüm olumsuz şartlarına rağmen pazar payını iyi bir sonuçla kapattıklarını ifade eden Manera, "2008'de 2,4 olan pazar payımızı, 2009 yılı itibariyle yüzde 4 seviyesine çıkardık. Bu başarı Eurocargo segmenti için de geçerli. Eurocargo'da 2008'de yüzde 2,4 olan segment payımızı, 2009'da yüzdee 5,3'e çıkarmış bulunuyoruz. 2010 Ocak-Şubat dönemine baktığmıızda, pazar payımız yine artmaya devam ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4'ten, 4,2'ye bir artış var. Hedefimiz 2010'da bundan daha iyisini yapmak" dedi.

Avrupa'daki Eurocargolar ile aynı

Öte yandan Iveco Ürün Müdürü Tarkan Özyönüm de 1991 yılında hizmete sunulan Eurocargo'nun yeni modelinin Avrupa'daki Eurocargolar ile aynı özellikte olacağını, aynı araçları Türkiye'ye sunacaklarını söyledi.

"Yeni Eurocargo"nun, Avrupa'daki gelişmelerden ürün iyileştirmelerinden aynı anda etkileneceğini anlatan Özyönüm, şunları kaydetti:

"Yeni Eurocargo, Türkiye'ye özel bir ürün değil. Avrupa'daki araçların aynısı olacak. Çok farklı misyonlar için çok farklı ürün seçeneği var. 10 tondan 24 tona kadar çeşitli azami ağırlıklarda olacak. Çok çeşitli kabin seçeneğiyle sunulacak. Yeni Eurocargo'nun 4 ve 6 silindirli olmak üzere 2 farklı ana motoru var. Şanzımanlarda da yenilik söz konusu. Dünyaca ünlü ZF markasının şanzımanlarıyla çıkıyor Yeni Eurocargo. 6 vitesli şansımanların, otomatikleştirilmiş şanzımanları var. 3 bin 105'ten, 6 bin 570'e kadar 11 farklı dingil mesafesine sahip Yeni Eurocargo. Yeni Eurocargo üzerinde gerçek radikal değişiklikler var. Ön panjur, far grubu, şanzımanları, tasarımı yenilendi."

Bu konularda ilginizi çekebilir