İzmir Adliyesine siber saldırı iddiasına açıklama

Adalet Bakanlığı yetkilileri, İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına siber saldırıda bulunulduğu iddialarını yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adalet Bakanlığı yetkilileri İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısının ardından bazı basın yayın organlarında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına yönelik siber saldırı gerçekleştirildiği iddialarının yer aldığını belirtti.

Yetkililer, "Söz konusu haberlerde yer alan iddialar asılsızdır ve gerçek dışıdır. Gerek İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının internet sitesine gerekse bilişim sistemine herhangi bir siber saldırı olmamıştır." dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Adliyesine yönelik siber saldırı yapıldığı ve personelin adliyeye çağrıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı yayın organlarında asılsız iddiaların yer aldığının görüldüğü belirtildi.

İzmir Adliyesi önünde yaşanan terör saldırısının ardından siber saldırı yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığının vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bahsi geçen haberler, gerçeği yansıtmamakta olup İzmir Adliyesine yönelik herhangi bir siber saldırı gerçekleşmediği gibi bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığımız personeli adliyeye çağrılmamıştır. Menfur saldırıyla ilgili adli soruşturma tüm detaylarıyla çok yönlü bir şekilde yürütülmektedir."

İzmir'de patlamaİzmir'de patlama

 

Bu konularda ilginizi çekebilir