İzmir - İstanbul yolu kapandı!

Balıkesir'de bugün öğle saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dursunbey'de 19, Savaştepe'de 7, Sındırgı'da 12, Bigadiç'te 24, Gönen ve Balya'da ise 1'er mahallenin yolları kapandı. İletişimde sıkıntı çekilmezken, il merkezine bağlı 6, Bigadiç'te 3, Sındırgı'da 7, Kepsut ve Dursunbey'de 5'er mahallenin elektrikleri kesildi. Ana arterler Balıkesir- Bursa, Balıkesir- Çanakkale karayollarında sıkıntı çekilmezken, Balıkesir- İzmir karayolunun 40'ıncı kilometresinde bir TIR'ın kayması sonucu yol çift taraflı trafiğe kapandı.

17:00'dan sonra dikkat!

Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yolun 1 saat içinde trafiğe açılacağı söyledi. Ayrıca, ana arterler ile ilçe karayollarına zincirsiz trafiğe çıkılmasına izin verilmezken kar yağışının saat 17.00'den sonra yoğunluğunu arttıracağı kaydedildi.

Bursa - Ankara yolu tek yönde kapandı!

Bursa- Ankara karayolu İnegöl Mezitler Mevkii'nde iki TIR'ın kayması sonucu Ankara'ya gidiş yönü ulaşıma kapandı. TIR'ların bulundukları yerden çekilerek yolun yeniden ulaşıma açılması için Karayolları ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülüyor. 

Bursa ve çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Bursa- Ankara karayolunun Mezitler Mevkii Güneykestane rampasında iki TIR, kar yağışı nedeniyle kayarak Ankara gidiş yönünü kapattı. Bursa'ya geliş yönünde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları ekipleri, araç kuyruğu nedeniyle kazanın bölgeye ulaşmakta zorluk çekti. Bir iş makinası ters yönden giderek kaza yerine ulaştı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. 

Bu arada, İnegöl'den Ankara yönüne araçların zincir takmadan yola çıkmalarına izin verilmiyor.