İzmir'de korkutan yangın

İzmir'de Birgi Mahallesi İrimağzı Mevkii'nde ve Kiraz İlçesi'nde yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birgi Mahallesi İrimağzı Mevkii'ndeki bir zeytin bahçesinde saat 19.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanı fark eden çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına; Bayındır, Tire ve Selçuk'tan gelen 5 arazöz, 2 itfaiye ve Kiraz Belediyesi'ne ait 2 iş makinesi müdahale etti. İtfaiye ekipleri 2 saat içinde yangını söndürdü. Olayda can kaybı yaşanmazken hasar meydana geldi. İrimağzı Mevkii'nde bahçesi ve evi olan Recep Ergenç, şöyle dedi:

"Yangın yukarıdan doğru geldi. Biz önlemini almak için hortumları hazırladık. İtfaiyeler bizle beraber geldiler. Burada önlemini almış olduk. Biz hemen evin etrafını ıslatmaya başladık ev yanmasın diye. Evi kurtarmaya çalıştık. Zararımız var. Zeytin ağaçlarımız yandı. Yemişlerimiz yandı. Tam da üzerinde mahsul verdiği zaman. 6 zeytin, 20 yemiş ağacımız yandı. Bayağı bir zararımız var. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Sadece 5 parsel yukarından geldi. Biz dumanı gördüğümüz zaman bahçemize gelerek hazırlığa geçtik. Söndürmek için yetersiz kaldık. İtfaiye de o arada geldi söndürdü. Allah razı olsun hepsinden." 

200 dönüm karaçam ormanı yandı

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde 200 dönümlük karaçam ormanı yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Çayağzı Mahallesi'nde ormanlık alanda saat 09.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanı gören çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına; Denizli, Nazilli ve Kemalpaşa'dan gelen 3 yangın söndürme helikopteri, Gümüldür'den gelen 1 amfibi yangın söndürme uçağı ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 10 arazöz müdahale etti. Can kaybının yaşanmadığı yangında 200 dönümlük karaçam ormanı kül oldu. Yangın dün saat 15.30 sıralarında söndürüldü. Jandarmanın başlattığı soruşturma sürüyor.

Orman yangını kontrol altına alındı 

İzmir-Aydın Otoyolu Buca gişeler yakınındaki ormanlık alanda saat 16.30 sıralarında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Belenbaşı Mahallesi yönüne ilerleyen alevler, Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiyeye bağlı ekipler tarafından kontrol altına alındı.

Seferihisar'daki yangına müdahale yeniden başladı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, dün öğleden sonra başlayan orman yangınını kontrol altına almak için 9 helikopter ve 4 uçak çalışmalara yeniden başladı.

Alınan bilgiye göre, Orhanlı Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda dün saat 15.00'te başlayan yangına, İzmir ve çevre illerden sevk edilen 56 arazöz, 9 dozer ve yaklaşık 500 kişilik ekiple müdahale ediliyor.

60 hektar alanda etkili olan yangının söndürülmesi için günün ilk ışıklarıyla 9 helikopter ve 4 uçak çalışmalara yeniden katıldı.

Yoğunlukla kızılçam ormanında etkili olan, yerleşim yerlerini tehdit etmeyen yangın tam olarak kontrol altına alınmasa da şu an için ilerlemesinin durdurulduğu öğrenildi.