İzmir'de terör saldırısı: 2 şehit

İzmir'de adliye binasının yakınında terör saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit oldu; 2 terörist öldürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'de Bayraklı ilçesindeki adliye binası yakınlarında akşam saatlerinde terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda, 1 polis memuru ve 1 adliye çalışanı şehit olurken, 2 terörist ölü ele geçirildi.

Adliye binasının C girişindeki polis kontrol noktası önüne yaklaşan bomba yüklü aracın polis tarafından durdurulmak istenmesi üzerine araçtan inen teröristler kaçmaya çalıştı.

Teröristlerin bıraktığı araçta patlama meydana gelmesinin ardından çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

'Milletimizi korkutma girişimine geçit vermeyeceğiz''Milletimizi korkutma girişimine geçit vermeyeceğiz'

'6-7 yaralı var'

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yaptığı açıklamada, "Maalesef çıkan çatışma sonucunda bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu. Yaralı 6-7 vatandaşımız var." dedi.

İzmir'de şehit düşen polis faciayı önlediİzmir'de şehit düşen polis faciayı önledi

"Ele geçirilen bilgiler PKK olarak değerlendirilmekte"

İzmir Valisi Erol Ayyıldız,, Bayraklı'daki Adliye binası önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adliye önünde görevli polis memurlarının bir aracı kontrol noktasında durdurmak istemesi üzerine çatışma çıktığını söyledi. 

Çatışmaya giren teröristlerin kaçarken bombayı patlattığını anlatan Vali Ayyıldız, "Maalesef çıkan çatışma sonucunda bir polis memuru ve bir adliye memuru şehit oldu. Yaralı vatandaşlarımız var 5 tane, durumu ciddi olanlar var ama genelde tedavi görüyorlar. Şehitlerimize gani gani rahmet diliyoruz, hastalarımıza ve tedavi göreceklere de şifa diliyoruz. Emniyet güçlerimizin dikkati ve çabası sonucu çok az bir zaiyatla, maalesef içlerinde şehit olan kardeşlerimizin de çaba ve gayretleriyle, çok fazla zaiyat olmadan ama içimizi yakan şekilde atlattık. Hepimize geçmiş olsun." diye konuştu.

"Bu teröristler ölü ele geçirilmiştir" diyen Vali Ayyıldız, "Yanlarında 2 Kalaşnikof tüfek, RPG-7 ve ona ait 8 fişek ile el bombaları tahmin ediyorum, 8 tane de onlardan var. Bu şekilde ele geçirilmiş. Bu hadisenin içimizi acıtmakla beraber bu şekilde atlatılması, alınan tedbirlerin, cefakar, fedakar ve şehit olmayı göze alarak görev yapan emniyet güçlerimiz çabaları sayesinde olmuştur." ifadelerini kullandı. 

İzmir'de patlamaİzmir'de patlama görüntüleri

'Çok büyük bir kıyım hedeflendi'Hükümetten ilk açıklama

 Bölgeye trafik akışı kesildi

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti.

Öte yandan, Bayraklı ilçesindeki adliye binasının C girişindeki polis kontrol noktası önündeki terör saldırısının ardından adliye çevresinde ve bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri ayrıca bölgedeki yüksek katlı binaların tepesinde de arama yaptı.

Yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiği bildirildi.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7. maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın kısıtlaması getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Yıldırım İzmir'e gitti

Başbakan Binali Yıldırım terör saldırısının yaşandığı İzmir'e gitti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım düzenlenen terör saldırısı nedeniyle İzmir'e gitti.

Adnan Menderes Havalimanı'nda saldırıya ilişkin açıklama yapacağı belirtilen Yıldırım'ın olay yerinde incelemelerde bulunması ve hastanede yaralıları ziyaret etmesi bekleniyor.

'Ülkemiz bu zor günleri atlatacaktır''Ülkemiz bu zor günleri atlatacaktır'

 

Bu konularda ilginizi çekebilir