James Bond'un otomobili Türkiye'de

Aston Martin modelleri 250 bin eurodan başlayan fiyattan satılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İsmi James Bond ile özdeşleşen lüks otomobil markası Aston Martin, Borusan Otomotiv ile Türkiye pazarına girdi.

Borusan Otomotiv ile Aston Martin arasındaki işbirliği, düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

Borusan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Agah Uğur, Borusan'ın Aston Martin'i bünyesine katabilmesinin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, 2008 yılında Aston Martin yönetimine başvurduklarını, yazışmaların yaklaşık 1,5 yıl sürdüğünü, bu yılın nisan ayında da iyi niyet mektubu imzaladıklarını ve bu ay ilk ithalatlarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Türk tüketicisini Aston Martin ile ilk kez İstanbul Auto Show'da tanıştıracaklarını belirten Uğur, ''Aston Martin yönetimine pişman olmayacaklarını garanti ediyorum'' dedi.

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, Borusan Otomotiv'in bu yıl katılacağı İstanbul Auto Show'da, ilk kez Aston Martin modellerinin sergileneceğini belirtti.

Aston Martin'in Türkiye'de 250 bin eurodan başlayan ve 360 bin euroyo kadar çıkan fiyatlarla satışa sunulacağını bildiren Biryıldız, markanın 30 ülkede resmi bayiliği bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin de bu ülkeler içine girmesinin önemli olduğuna işaret etti.

Lüks otomobil satışlarının Türkiye'de ''tam gaz'' gittiğini dile getiren Biryıldız, süper lüks araç pazarının 2015 yılında 550'ye çıkabileceğini, Borusan Otomotiv'in de bu pazardan yüzde 10'luk pay almayı hedeflediğini söyledi.

6 adet sipariş aldı

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Üyesi Ayhan Ölçer ise Aston Martin Showroom'unu Dolmabahçe Süzer Plaza'da açmayı planladıklarını, 450 metrekare alana sahip showroomda 3-4 model sergileyeceklerini bildirdi.

Ölçer, şu ana kadar ağırlığı İstanbul'dan olmak üzere 6 adet sipariş aldıklarını belirterek, önümüzdeki yıl ise 22 adet satış hedeflediklerini kaydetti.

Bir soru üzerine Ölçer, Aston Martin'in Cygnet modelinin üretiminin Nisan ayında başlayacağını, bu ufak modelin Türkiye'de de satışa sunulacağını, bunun da satış adetlerine olumlu etkisinin olacağını, üretimi sınırlı olacak bu modelin satışı için öncelikle Aston Martin müşterilerinin tercih edileceğini söyledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre; Aston Martin'in Ocak ayında açılacak Showroom'unda V8 Vantage, DB9, DBS ve yeni dört kapılı spor otomobili Rapide yer alacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir