Kaçırılan işadamı serbest

Afganistan'da kaçırılan Türk iş adamının kurtarılması -Dışişleri Bakanı Davutoğlu: -"Her vatandaşımız böyle bir durumda şimdiye kadar olduğu gibi daima devletini yanında bulacaktır"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'da kaçırılan Türk iş adamının kurtarılmasına ilişkin, "Her vatandaşımız böyle bir durumda şimdiye kadar olduğu gibi daima devletini yanında bulacaktır" dedi. 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, sosyal paylaşım ağı Twitter'daki hesabından, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 12 Mayıs'ta silahlı kişilerce kaçırılan Afgan-Türk Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Yavuz'un, Afgan güvenlik birimlerince kurtarılmasına ilişkin bilgi verdi.

Davutoğlu, "Afganistan'da kısa süre önce alıkonulan iş adamımız Sami Yavuz'dan da sevindirici haber geldi. Şu an Kabil'de ailesiyle birlikte" ifadesini kullandı. 

Telefonda görüştüğü Yavuz'a, "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini belirten Davutoğlu, "İnşallah bundan sonra benzer sıkıntılar hiçbir vatandaşımızın başına gelmez" değerlendirmesinde bulundu. 

Davutoğlu, "Ama her vatandaşımız böyle bir durumda şimdiye kadar olduğu gibi daima devletini yanında bulacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye yazdı. 

Yaklaşık 10 yıldır Afganistan'da bulunan Türk işadamı Yavuz, Kabil'in Kulule Puşte bölgesinde aracıyla evine giderken kimliği belirlenemeyen kişilerce kaçırılmıştı. Yavuz, Afgan istihbarat servisi ile emniyet birimlerince ortak düzenlenen operasyon sonucu kurtarıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir