Kadın girişimciler için ilave teşvik şart

KAGİDER'in etkinliğinde kadının iş dünyasındaki yeri ve girişimciliği tartışılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, kadın girişimcileri desteklemek için ilave teşvikler yapılması gerektiğini söyledi.

Bayazıt, Türkiye Kadın Girişimciler Derneğince (KAGİDER) düzenlenen "Invest For The Future - Geleceğe Yatırım Yapın: Ekonomik Büyümeyi Yönlendiren Kadınlar" konulu etkinlik kapsamındaki "Ekonomik Büyümeyi Yönlendiren Kadınlar: Kazanımlar, Zorluklar ve Fırsatlar" oturumundaki konuşmasında, kadınların ekonomiye katılımını, "sosyal refah ve ekonomik gelişme için önemli" ve "ekonomik kalkınma için kaçınılmaz" şeklinde açıkladı.

Finans kuruluşlarının Türkiye'de KOBİ'leri desteklemek için çeşitli finansman olanakları sağladığına değinen Bayazıt, "Kadın girişimcileri desteklemek için ilave teşvikler yapılması gerekiyor" dedi.

Stereotipler kırılmalı

Gürcistan Ekonomi Bakanı Vera Kobalia da küresel ekonomide kadın girişimcilere destek olmak için öncelikle temel stereotiplerin kırılması gerektiğini belirtti.

Sekreter pozisyonuna genellikle kadınların alındığını kaydeden Kobalia, katılımcılardan iş yerlerinde, toplumsal cinsiyeti dikkate almadan iş bölümü yapmalarını istedi.

Kobalia, bir diğer stereotipin annelik olduğunu, kadınların iş gücüne katılımıyla annelik arasında bağlantı bulunmadığını ifade ederek, "İş yerlerinizde kadınların fark yaratmasına izin verin. Yönetim kurullarında daha fazla kadın yer almasını sağlayıp, onların karar alma süreçlerinde olmalarına yardımcı olun" dedi.

Tarihsel eşik

Ernst and Young Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Beth Brooke, kadınların küresel ekonomideki yerine ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Küresel ekonomide tarihsel bir eşikte olduğumuzu düşünüyorum. Dünyadaki sorunların çoğu, kadınları ekonomiye katmadan çözülemeyecek. Kadınları yükselen pazar gibi düşünmeliyiz. Kadınların yükselen bir değer olduğunu fark edemeyen şirket, kendine zarar verir."

Bu konularda ilginizi çekebilir