Kadro bekleyen taşeron işçiye kötü haber

Taşeron düzenlemesinin kamu personel reformunu bekleme ihtimali var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA - Kamuda çalışan taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik taslağın askıya alınma ihtimali belirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, düzenlediği basın toplantısında kamuda çalışan taşeron işçilerle ilgili bir soruyu yanıtlarken, kamu personel sisteminin reforma tabi tutulması yönünde ihtiyaç da olduğunu hatırlattı.

Konunun bu bağlamda değerlendirilebileceğini belirten Müezzinoğlu, konunun Bakanlar Kurulunda tartışılacağını vurgulayarak, “Bu anlamda bu yükü arttıran bir bakışı ‘hızla bunu mu yapalım, yoksa hızla bir kamu personel reformunu başararak bütün hepsinin bunun içinde çözmek mi daha doğru?’ İkinci söylediğim daha doğru ama daha zor. Onu hükümet olarak değerlendireceğiz, süreci ona göre şekillendireceğiz. Hükümetin şu anda bakış açısına göre ben yol haritamı belirleyeceğim.” dedi.

Kıdem tazminatı için sosyal taraflarla gelecek hafta görüşecek

Kıdem tazminatının bir fonla garanti altına alınmasına yönelik 40 yıl önce kanun maddesi çıkarıldığını ancak geçen sürede bir düzenleme yapılamamasının, konunun sosyal tarafları memnun edecek bir çözüm açısından zorluğunu gösterdiğini de belirtti.

Müezzinoğlu, hükümetin kıdem tazminatını yeniden düzenlemek için bir iradesi olduğunu da hatırlattı. Yapılmış çalışmaların olduğunu ve buna ilişkin sosyal tarafların gelecek hafta içinde görüşünü alacağını belirten Müezzinoğlu, “Şu anda kıdem tazminatından istifade edebilen, yani iş akdi sonlandırılan, SGK'ya gelen bildirimlere baktığımızda, ‘kıdem tazminatından istifade etmiş olan oranı ile edememiş oran’ arasında çalışanlar adına bir kaybın olduğunu da görüyoruz. 65. Hükümet'in bu anlamda adil, hakkaniyetli, sürdürülebilir ve tarafların da büyük oranda, yüzde 100'ünü hep gönül ister, ama büyük oranda kabul ettiği bir kıdem tazminatı fonunun oluşturulmasıyla ilgili henüz daha taraflarla görüşmelere başlamadık. Önümüzdeki günlerde taraflarla, paydaşlarımızla görüşmelere başlayacağız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir