Kahraman'dan Öğretmenler Günü mesajı

TBMM Başkanı Kahraman, "İlk emri 'Oku' olan bir inancın mensupları olarak okuduğumuz kitaplarda hissesi olan öğretmenlerimizi en iyi dileklerimle selamlıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Yurdumuzun her köşesini bir güneş gibi aydınlatan ve okul yolunu bilen her insanda unutulmaz hatıralar bırakan kıymetli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman, mesajında şunları kaydetti:

"İlk emri 'Oku' olan bir inancın mensupları olarak, öğrendiğimiz harfte, kurduğumuz cümlede ve okuduğumuz kitaplarda hissesi olan öğretmenlerimizi en iyi dileklerimle selamlıyorum. Toplumumuzun her ferdinin fiziki, zihni ve ruhi gelişiminde öğretmenlerimizin emeği inkar edilemez. Manevi ve milli değerlerimizin öğretilmesi, nesilden nesile aktarılması ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetiştirilmesinde, istikbal meşalemizin taşıyıcısı öğretmenlerimizin şüphesiz ki büyük hakkı vardır.

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında bilgiyle donanmış, yetenekli, birbirine saygılı, sorumluluk şuuru taşıyan fertler onların sayesinde yetişecektir. Milletimiz, değerli öğretmenlerimizin gayreti ve bizlerin onlara vereceği destek ile muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacaktır."

Mesajında, "Eğitim ve öğretime yapılan her yatırım, insanımızı kendi kendine yeterli hale getirecek ve meselelerimizin çözümünü kolaylaştıracaktır." ifadesine yer veren Kahraman, ülkenin her köşesinde büyük bir fedakarlıkla görev yapan bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ederek, sevgi ve saygılarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir