Kamu Başdenetçisi Malkoç'tan ombudsmanlık açıklaması

Kamu Başdenetçisi Malkoç, "Türkiye'de ombudsmanlık kararları ilk zamanlarda yüzde 20 oranında uygulanıyordu. Çok sıkı tutmaya başladık, bu yüzde 53'e çıktı. Önümüzdeki yıl daha da artacak. Dünyada, Avrupa'da bunun ortalaması yüzde 80." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen "Gençlik ve Yeni Türkiye Vizyonu" adlı konferansta yaptığı konuşmada, ombudsmanlık müessesesinin henüz yeterince tanınmadığını ifade etti.

Kurumun en kuvvetli tarafının, ombudsmanın TBMM tarafından seçilmesi olduğunu belirten Malkoç, "Dolayısıyla bağımsız, herhangi bir ataması yok. Karar verirken hiçbir kurum, merci, kişi emir veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Bütçesi özeldir. Ayrıca vatandaşın yaptığı şikayeti 6 ay gibi kısa bir sürede sonuçlandırıyor. Vatandaşla idare arasında köprü oluyor. Halkın avukatı oluyor. Verdiği kararlarla idareye yol gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Malkoç, "Türkiye'de ombudsmanlık kararları ilk zamanlarda yüzde 20 oranında uygulanıyordu. Çok sıkı tutmaya başladık, bu yüzde 53'e çıktı. Önümüzdeki yıl daha da artacak. Dünyada, Avrupa'da bunun ortalaması yüzde 80." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir