Kanser hastaları için ''gaza basacaklar''

Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınları Dayanışma Derneği adına özel seyirci etabının da koşulacağı Ford Otosan 32. Kocaeli Rallisi'nde kanser hastaları için gaza basacaklar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Ford Otosan sponsorluğunda bu yıl 13.'sü yapılacak 32. Kocaeli Rallisi'nde, Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınları Dayanışma Derneği adına özel seyirci etabı da koşularak kanserde hızlı teşhisin önemine dikkat çekilecek. 

İzmit'te bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan derneğin başkanı Nevval Sevindi, dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini ve ralli sporuyla kanser hastalığını sosyal sorumluluk projesinde bir araya getirdiklerini söyledi. 

"Kanserde ilk günden itibaren mücadele azminiz yoksa yarışı kazanamazsınız"

Kanserin ralli sporuyla benzer özellikler taşıdığına işaret eden Sevindi, "Kanserde erken teşhiste hız önemli, ralli hız üzerine kurulu. Mücadele önemli, kanserde ilk günden itibaren mücadele azminiz yoksa yarışı kazanamazsınız" diye konuştu. 

Sevindi, 20 yıldır kanserli hastalarla çalışan biri olarak birçok ilki gerçekleştirdiklerini ve ralli organizasyonunun bunlardan biri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"Ne yaparsak yapalım kanser artmaya devam edecek, Türkiye'de her yıl 150-200 bin civarında yeni hasta kanser sorununa katılmakta. Bunlar çok ciddi rakamlar ve kanseri tek başınıza geçirmiyorsunuz, ailenizle birlikte geçiriyorsunuz. Aileniz maddi ve manevi çok acı çekiyor. O nedenle kanserle mücadele etmek hepimizin görevi. Başınıza geldiği zaman nasıl başa çıkacağınızı bilmek önemli. Kanserle mücadelede birinci şart bilgi, bilginiz yoksa cesur olmanız mümkün değil. Bu projeyle toplumsal duyarlılığın ve bilincin artacağına inanıyorum." 

Derneğin genel koordinatörü Seda Kansu ise 5 yıldır kanserle mücadele ettiğini ve çok zor bir süreç olduğunu vurguladı. "Kanser hastalığında 5. yıl çok önemli" diyen Kansu, kanser hastalarının 5. yılda sokaktaki insanlarla eşit duruma geldiğini ifade etti. 

Kansu, hastalandıktan sonra Nevval Sevindi ile tanıştığını belirterek, "Sevindi, kanserle olan mücadelemde yeni ufuklar açtı ve sosyal sorumluluğun ne demek olduğunu öğretti. Burada olduğumuz gibi 5 yılda Şanlıurfa'ya, Van'a, Muş'a gittik. Kazanılan bir kişi bile çok önemli" dedi. 

Dernek adına üçüncü yarışına hazırlanan kadın pilot Serpil Pak da bütçe sıkıntısı nedeniyle yarışmayı bırakmayı düşündükleri bir dönemde Serdar Bostancı'nın teklifiyle projeye dahil olduğunu söyledi. 

Pak, 5 ay önce lenf kanserinden teyzesini yitirdiğini bildirerek, "Çok hassas, taşıması çok zor bir konu. Kanser deyince her şey duruyor, elimden geldiğince projeye katkı sağlamaya çalışıyorum" ifadesini kullandı. 

Şampiyonluk yarışı 

Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 88 puanla lider durumda bulunan Murat Bostancı ise sporun yanı sıra kanser gibi bir hastalığa karşı dayanışma içinde olunmasının önemli olduğunu vurguladı. 

Bostancı, 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi'ni kazanmaları halinde şampiyonluğu garantilemiş olacaklarını anımsatarak, "Dört defa Türkiye Ralli Şampiyonu olmuş Yağız Avcı gibi bir rakibin karşısında ilk mücadelemizde şampiyon olmak çok sevindirici olacak. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bir hedefe ulaşmak üzereyiz. İnşallah bu yarışta birinci olur ve ilk Türkiye Şampiyonluğu'na ulaşırız" şeklinde konuştu. 

Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) adına mücadele eden oyuncu Ümit Erdim de dernek ve sporun sosyal sorumluluk tabanında ilişkilendirilmesinin her zaman başarılı sonuçlar doğurduğunu vurgulayarak, "Üzerime düşen görev neyse yapmaya hazırım. Bu tür organizasyonlara çağırın gelirim, pembe de giyerim ve tahmin edemezsiniz çok yakışıyor" dedi. 

Ekipler, Outlet Center Alışveriş Merkezi otoparkından 13.30'da start alacak rallinin ilk gününde, bu yıl revize edilen 3 özel etap ve Büyükşehir Belediyesi Seyirci Özel Etabı'nda yarışacak. Ekipler, yarın ise 10,30 kilometrelik Ford, 18,80 kilometrelik Transit ve 12,20 kilometrelik Otosan özel etaplarını ikişer kez geçerek start aldıkları noktaya finiş için ulaşacaklar. 

Bu konularda ilginizi çekebilir