Kapalı oturum başladı

TBMM Genel Kurulu'nda, tezkere ve terörle mücadele gelişmelerinin konuşulacağı görüşmelere geçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, sınır ötesi operasyon konusunda Hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkereyle ilgili görüşmelere başlandı.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'in başkanlık ettiği oturumda, Danışma Kurulu önerisinin kabul edilmesinin ardından kapalı oturuma geçildi.

Kapalı oturumda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın terör ve terörle mücadele konusunda bilgi vermesinin ardından siyasi parti gruplarına söz hakkı verilecek.

Daha sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidi ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi harekat düzenlemesi konusunda Hükümete verilen yetkinin 17 Ekimden itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi üzerindeki görüşmelere geçilecek.

TBMM Genel Kurulunun 17 Ekim 2007 tarihli kararıyla verilen yetki 2008 ve 2009 yıllarında iki kez uzatılmıştı.

TBMM Başkanlığına sunulan Başbakanlık Tezkeresinde, Irak'ın kuzey bölgesinde yuvalanan PKK terör unsurlarından kaynaklanan ve Türk halkının huzur ve güvenliğiyle, ülkesinin milliği birliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yöneltilmiş terörist saldırılar ve açık tehdidin devam ettiği belirtiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir