Kapalıçarşı'nın ilk kiremitleri döşenmeye başladı

Yaklaşık 7 ay önce restorasyonuna başlanan Kapalıçarşı'da yeni kiremitlerin döşenmesine başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yılda yaklaşık 92 milyon kişinin ziyaret ettiği, 554 yıllık Kapalıçarşı'nın 7 ay önce başlayan restorasyonunda ilk kiremitler döşenmeye başladı. 3 aşamada gerçekleştirilecek restorasyon kapsamında çatı ve alt yapı çalışmalarının bu yılın sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Restorasyon kapsamında eski kiremitler kaldırılarak, çatı zemini su geçirmez malzemeyle kaplanmıştı. Bugün de yeni kiremitlerin döşenmesine başlandı.

Öte yandan çatıda yer alan su depoları da kaldırıldı. Klima ve televizyon antenleri de görsel kirlilik yaratmayacak şekilde yeniden konumlandırılmaya başlandı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir "Burası herhangi bir yer değil. Turizmin etkilenmemesi için çalışmalar sırasında oluşan molozları gece sevk ediyoruz" dedi.

Çatı restorasyondan sonra tarihi çarşının iç kısımlarında çalışmaların başlayacağını söyleyen Demir "Öncelikle sıkıntılı acil müdahele edilmesi gereken yerler var. Bazı kemerlerde oluşan hasarlar, dükkan tadilatları sırasında ortadan kaybolan taşıyıcı kolonlara müdahale edilecek." diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir