Kapanış gün içi en yüksek seviyeden

Bileşik Endeks günü 1318 puan ve yüzde 2.08 değer artışla 64.820 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Alıcılı seyrin hakim olduğu borsada kapanış gün içi en yüksek seviyeden yapıldı. Endeks günü 1318 puan ve yüzde 2.08 değer artışla 64.820 puandan tamamladı.

Son dönemde TL'de artan değer kaybı endeks üzerinde baskı yaratırken, değer kaybının durmasıyla borsa üzerinde negatif etki de sınılanmış oldu. Diğer yandan Merkez Bankası'nın açıkladığı 2011 Para ve Kur Politikası'nda sürpriz bir sonuç çıkmazken, raporun görülmesi belirsizliğin giderilmesi açısından önemli sayıldı. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 2011 yılı para ve kur politikası programını açıkladı. Yılmaz döviz alım ihalelerinde alım tutarının 40 milyon dolardan 50 milyon dolara yükseltileceğini ve düzenli döviz alım ihalelerinde 3 Ocak'tan itibaren bankaların opsiyon hakkı olmayacağını söyledi. MB Başkanı,  yabancı para cinsi zorunlu karşılık oranlarının aktif olarak kullanmaya devam edebileceklerini belirtti.

Dış piyasalardaki toparlanmanın da desteğini arkasına alan İMKB, bugün yüzde 2 prim yaptı. İkinci seansta alıcılı seyrini sürdüren borsa gün içi en yüksek seviye olan 64.820 puandan kapandı. Gün sonunda 2 milyar 78.5 milyon liralık işlem hacmi kaydedildi.

Dolar yataya döndü

Dün 1.56'yı aşan Dolar/TL'de bugün yatay görünüm sergilendi. Merkez Bankası yarınki satış kurunu 1.5572 TL olarak belirlerken, serbest piyasada dolar 1.5560 2.0440 liradan, euro liradan kapandı.

Kapalıçarşıda Çeyrek Altın 114 liradan, Cumhuriyet Altını 464 liradan satıldı.

Diğer yandan dün yüzde 7.45 bileşik seviyesinde yataya dönen faiz bugün de sakin görüntü çizdi. 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvil yüzde 7.40 bileşik seviyesinden kapandı.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir