Kar göründü

Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Başkent Ankara gece yağan kar ile beyaza büründü.

Ege kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde başlayan yağışların, iç ve doğu kesimlerde, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlarına dönüşeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,  bugün  Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bolu, Düzce, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağışlı geçecek.

Yağışlar, Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacak.

Kar yağışının, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Karaman, Aksaray, Niğde, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.

Yarın, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik), Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Kütahya ve Afyonkarahisar), Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgeleri yağışlı geçecek.

Yağışlar, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz kıyılarında (Adana, Mersin, Hatay) yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli esecek.

Haftasonu, iç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışı ile Marmara ve Ege Kıyılarında, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir