Kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Doğu Anadolu'da aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı durma noktasına getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Kar nedeniyle Erzurum'da 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekiplerince başlatılan karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

Kar yağışından sonra vatandaşlar evlerinin bahçelerinde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye çalışırken, bina çatılarında da buz sarkıtlarının oluştuğu görüldü.

Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karayollarının genelinde ciddi anlamda bir sıkıntı olmadığını belirterek, yüksek kesimlerde hafif kar yağışının etkili olduğunu ifade etti.

Sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmasını isteyen Yıldırım, ''Karayollarımızın kuzey kesimleri ve ormanlık bölümlerinde gizli buzlanmalar var. Sürücülerimizin dikkatli ve tedbirli olmalarını istiyoruz'' dedi.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 7, Ağrı'da eksi 5, Erzurum'da eksi 4, Bayburt, Ardahan ve Erzincan'da eksi 3, Iğdır'da eksi 2 derece olarak ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da eksi 3, Kars ve Erzurum'da eksi 2, Ağrı'da eksi 1, Bayburt'ta 0, Erzincan ve Iğdır'da 3 derece olması bekleniyor.

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışıyla birlikte kar kalınlıkları Erzurum kent merkezinde 9, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 25, Palandöken Kayak Merkezi'nde 30, Bayraktepe Kayak Merkezi ikinci etap pistlerinde ise 45 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının pazar gününe kadar etkili olmasının beklendiğini bildirdiler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir