Kar yağışı okulları tatil etti

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı öğrencilere beklediği 'müjde'yi verdi. Bursa, Eskişehir, Sakarya, Kastamonu ve Çanakkale'de okullar tatil edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları ile birlikte tatil haberleri gelmeye başladı. Yılın ilk eğitim arası Bursa'da verildi. Bursa'nın  Büyükorhan İlçesi’nde bugün öğleden sonra ve yarın için okullar tatil edildi.

Eskişehir'de okullara kar tatili

Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir'deki ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra ile yarın tatil edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık 2014 Salı günü saat 14.00'den sonra ve 31 Aralık 2014 Çarşamba günü tam gün olmak üzere eğitim ve öğretime, 2 Ocak 2015 Cuma gününe kadar ara verilmiştir. Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır."

Okullar tatil oldu, çocuklar sevindi

Çanakkale'de etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00'den itibaren tatil edildi. Meteorolojik uyarıların ardından Çanakkale'de öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Poyraz fırtınasıyla birlikte hava sıcaklığının '0' dereceye kadar düştüğü kentte, kar yağışıyla birlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00 itibariyle tatil edildi. Erken tatile çıkan öğrenciler kararı sevinçle karşıladı. Sokaklarda biriken karla oynayan çocuklar, kar topu oynayıp erken tatilin tadını çıkarmaya başladı. 

Kastamonu'da ve Sakarya'da da tatil

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen illrden biri de Kastamonu oldu. 

Valilikten alınan bilgiye göre, ilde süren kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği yerleşim birilerinde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. 

İl merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ağlı, Devrekani, İhsangazi ve Seydiler ilçelerindeki tüm okullar, Cide ve Şenpazar'da ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime yarın ara verildi. 

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi. 

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 31 Aralık 2014 Çarşamba eğitime ara verildiği bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir