Kara kış devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


ERZURUM - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 23, Ağrı'da 21 köy yolu ulaşıma kapandı.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 11, Erzurum'da 8, Ardahan'da 6, Ağrı'da 3 ve Erzincan'da 1 derece olarak ölçüldü. Iğdır'da ise en düşük hava sıcaklığının 3 derece olduğu kaydedildi.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Kars'ta 0, Ardahan'da 1, Erzurum ve Ağrı'da 2, Erzincan'da 8 ve Iğdır'da 12 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölge genelinde aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 23, Ağrı'da 21 köy yolu ulaşıma kapandı.
     İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, söz konusu yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki hastalara da yardım elini uzatıyor.
     Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Koçyayla köyü Uslu mezrasında doğum yaptıktan sonra kanaması durmayan kadın, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince, snowtrackla hastaneye ulaştırıldı.
     Bu arada, kent merkezlerinde son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrı'da 52, Erzurum'da 35, Ardahan'da 25 ve Kars'ta 17 santimetre. Palandöken Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığının 106 santimetre olduğu belirtildi.
     Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.