Karadeniz'e kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Karadeniz bölgesini kuvvetli yağışa karşı uyarırken; hava sıcaklığının da kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ve Hopa çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. 
 
Hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. 
 
Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz ile zamanla ülkenin kuzey kesimlerinde kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. 
 
Kuvvetli yağış uyarısı
Yağışların akşam saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ve Hopa çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 
 
Toz taşınım uyarısı
Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda akşam saatlerine kadar toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 
 
Bazı illerde hava durumu
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu (23) 
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı (20) 
İZMİR: Parçalı bulutlu (26) 
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (26) 
ANTALYA: Parçalı bulutlu, doğu çevreleri ile öğle saatlerinden sonra il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (24) 
SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (20) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16) 
VAN: Parçalı bulutlu (19) 
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu (26) 
 
Bölgelerde hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sakarya ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Afyonkarahisar çevreleri ile sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçecek. 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Burdur çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli genellikle hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ve Hopa çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması tahmin ediliyor. Rüzgarın; Akşam saatlerine kadar kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Bingöl, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin doğusunda toz taşınımı bekleniyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir