Kararın piyasaya etkisi sınırlı

İMKB bankacılık hisseleriyle toparlanmaya çalışırken, dolar 1.6050'den işlem görüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasada yeni hafta Merkez Bankası'nın sürpriz kararı ile başladı. Merkez Bankası, sermaye akımlarında gözlenen yavaşlamaya dikkat çekerek, günlük döviz alım miktarını 50 milyon dolardan 40 milyon dolara düşürdü. Söz konusu karar, yurtiçi piyasada ciddi sayılabilecek bir etki yaratmadı. Bunda ABD piyasasının kapalı olmasının da etkisi var.

Bankalararası piyasada dolarda en iyi alış/satış 1.6010/1.6050 lira seviyesinde yer alırken, gösterge faiz yüzde 8.96 ile cuma kapanışının altında işlem görüyor.

Yabancı aracı kurumların cari açık endişeleri ile pozisyon azalt raporu geçtiğimiz hafta İMKB'de aşağı yönlü seyre neden olurken, yeni hafta 294 puan düşüşle 62.113 puan seviyesinden başladı. Şu ana kadar 62.024 – 62.533 aralığında işlem gören İMKB'de bankacılık hisselerinin daha hareketli olduğu görülüyor.

Bugün yurtiçinde önemli bir veri yokken, yurtdışında Euro Bölgesi'nden Mayıs ayı Perakende Sektörü verisi izlenecek. Bu arada ABD'de ve İngiltere'de tatil sebebiyle işlem olmayacak.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir