Kardelenler, BM'ye örnek proje oldu

Kardelenler projesi, kadınlara fırsat eşitliği sağlayan örnek projeler arasına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kardelenler, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen Pekin+15 etkinliği kapsamında kadınlara fırsat eşitliği sağlayan örnek projeler arasına alındı.

Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile birlikte 10 yıldır yürüttüğü "Kardelenler" projesi, 1-12 Mart tarihleri arasında New York'ta Birleşmiş Milletler Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler kapsamında dünyaya tanıtıldı. Birleşmiş Milletler (BM) Pekin Deklarasyonu ve Eylem Platformu tarafından kadınlara fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunan uygulama örnekleri arasına alınan Kardelenler, katılımcılarla Birleşmiş Milletler çatısı altında örnek proje olarak paylaşıldı. Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'nun organize ettiği

ve 1 Mart 2010 günü yapılan "Türkiye'den bir başarı hikâyesi: Kardelenler" paneline konuşmacı olarak katılan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Kardelenler Projesi devlet, sivil toplum ve özel sektör dayanışmasının en güzel örneğidir" dedi. Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler de "Türkiye'nin en uzun soluklu projelerinden biri olan Kardelenler projesi, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da başarısını, aldığı prestijli ödüllerle kanıtladı" dedi. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ise, "Fırsat eşitliğinden yararlanamayan kız çocuklarına, 20 yıldan beri eğitim alanında çeşitli projelerle destek olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Turkcell ile birlikte yürüttüğümüz bu projenin başarısı ile güç buluyor" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir