KARDEMİR müzakereleri devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş'de (KARDEMİR) başlayan 10. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin, fabrika yönetiminin yaklaşımından istedikleri haklarını alabileceklerine inandıklarını söyledi. Gül, KARDEMİR ve sendikaları arasında başlayan ve uyuşmazlıkla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin masada bitmesi için her iki tarafın da çalıştığını belirterek, işçinin hakları için sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

 
Öncelikle fabrikanın zor dönemlerinde haklarından feragat eden işçinin o haklarını şimdi geri alabilmesi için çeşitli tekliflerinin olduğunu ifade eden Gül, "Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde emekten yana oluyoruz. Duruşumuz ve kararlılığımız bu görüşmelerde başarıya ulaşacaktır. Bizim bu görüşmelerde bir kırmızı çizgimiz var. Bu çizginin altına asla inmeyeceğiz. KARDEMİR işçisi, fabrikanın zor dönemlerinde alacaklarından hep vazgeçti. Fabrikasını yaşatmak için evine az ekmek götürdü ama isyan etmedi. Şimdi gelinen noktada fabrika kar ediyor. Zor dönemlerinde yanında olan işçisine şimdi fabrika sahip çıkmak zorunda. Fabrika yönetiminin yaklaşımından istediğimiz hakları alabileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.
 
Gül, KARDEMİR işçisine herkesin sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, "KARDEMİR işçisi de kendi içinde birlik ve beraberliğini her zaman korumalıdır. Çeşitli grupların oyunlarına alet olmamalıdır. Özellikle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında hiç bir söylem ve duyuma inanmamaları gerekir" ifadesini kullandı.