Karikatürist Düzgit toprağa verildi

Bülent Düzgit'in cenazesi, Habipler Yayla Mezarlığı'nda defnedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İstanbul'da dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Karikatürist Bülent Düzgit (63) toprağa verildi.
Bülent Düzgit (63) için Fatih Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.
Törene, Düzgit'in annesi Zeliha Düzgit ve yakınları ile Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ile çok sayıda karikatürist ve gazeteci katıldı.
Tören öncesi bir konuşma yapan Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Düzgit'in, Türkiye'nin çok önemli sanatçılarından biri olduğunu ifade ederek, "İstanbul beyefendisi, sakin, içine kapalı bir dost, çok az bulunur bir insan... Karikatür sanatçıları içerisinde saygın bir yeri vardı. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.
Karikatürist Öznur Kalender de "Bir karikatürcünün bu kadar harcandığı bir ülke yoktur. Çalıştığı gazetede biz de kıymetini bilemedik. Her sanatçının kaderi. Türkiye'nin en büyük çizeriydi. Yediğimiz her lokmada emeği vardı. Hepimizin ustasıdır. Böyle bir sanatçı bir daha gelmez. Hepimize karikatür çizmeyi, çizgi çizmeyi öğretti. Karikatürün evliyasıydı, Allah rahmet eylesin" diye konuştu.
Düzgit'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Habipler Yayla Mezarlığı'nda defnedildi.
Karikatür çalışmalarını, 1971'den bu yana sürdüren Bülent Düzgit, 16 yıldır Hürriyet gazetesinde "Bülent Çiziyor" adlı köşesinde çiziyordu.
Bu konularda ilginizi çekebilir