Kartal tur kapısını araladı

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Beşiktaş, Braga'yı deplasmanda 2-0 mağlup etti ve tur için büyük bir avantaj yakaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Beşiktaş, Portekiz deplasmanında Braga'yı 2-0 mağlup etti ve tur için büyük bir avantaj yakaladı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller, Sivok ve Simao'dan geldi.
Maçın 30'uncu dakikasında Beşiktaş ceza sahasına girerken yerde kalan Helder Barbosa, kendini yere attığı gerekçesiyle ikinci sarı kartını ve ardından kırmızı kartı görerek, takımını 10 kişi bıraktı.
Maçın ilk dakikalarından itibaren rakibine göre daha organize olan Siyah-beyazlılar, 37'inci dakikada golü de buldu. Sağ taraftan Fernandes'in etkili köşe vuruşuna iyi yükselen Sivok, ligdeki Sivasspor maçında olduğu gibi kafayla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Kartal'ın Avrupa kupalarındaki 200. golü olarak da tarihe geçti.
Beşiktaş, ilk yarının kalan dakikalarında ise yakaladığı skor üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına Siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile gidildi.
İkinci yarı da, ilk devrenin başında olduğu gibi temposuz başladı. 10 kişi oynayan rakibi karşısında, daha çok oyunu sahasında kabul eden Beşiktaş, buna rağmen pozisyon vermedi ve kontra ataklarla 2. golü aradı. 58. dakikada yine sahnede Fernandes vardı. Portekizli Fernandes'in ara pası ile hareketlenen bir başka Portekizli Simao, Bragalı savunma oyuncularına rağmen vuruşunu yaptı ve kaleci Quim'in yanından topu ağlara gönderdi. İki Portekizli'nin imalatı 2.gol, Portekiz'de soğuk bir duş etkisi yarattı.
Bu golden sonra Beşiktaş, maçın temposunu yeniden düşürdü. Rakibinin farkı azaltmak için çabalarına rağmen, kalesine çok önemli bir tehlike yaşamayan Kara Kartal, maçın son bölümlerinde 3. golü aradı. Ancak Braga kalecisini geçmeyi başaramayan Siyah-beyazlı hücum oyuncuları, farkı artırma fırsatlarını değerlendiremedi ve mücadele, Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Bu maçın rövanşı ise 23 Şubat'ta İstanbul'da oynanacak. Kartal, bu turu geçmesi halinde Lazio-Athletico Madrid eşleşmesinden gelecek takım ile eşleşecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir