Kayıplar telafi edildi

Yurtiçi piyasa, Fitch'in Türkiye'nin görünümünü pozitife yükseltmesi ve dış piyasalardaki tepki hareketi ile toparlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fitch'in Türkiye'nin görünümünü pozitife yükseltmesi ve dış piyasalardaki toparlanma, olumlu etkisini öğleden sonra yurtiçi piyasada gösterdi. Gün içerisinde 65.460 puana kadar inen Ulusal-100 Endeks, günü yüzde 1.35 primle 67.230'dan kapattı. Sabah 1.48 TL'yi aşan Dolar ise 1.47 liraya indi.

Kore'deki gerginlik ve Euro Bölgesi'ne ilişkin endişeler nedeniyle zayıf tablo sergileyen piyasalarda günün ikinci yarısı toparlanma yaşandı. Aşağı yönlü harekette bugün 65.460 puanı gören Bileşik Endeks, ikinci seansta yönünü yukarı çevirdi. Fitch'in Türkiye'nin 'görünümü'nü pozitife yükseltmesiyle moral bulan piyasa, yurtdışındaki değer artışlarının da desteğiyle yeniden 67 binin üzerine çıktı. En yüksek 67.462 puanı test eden endeks, günün 895 puan artışla 67.230 puandan tamamladı. Gün sonunda 2.6 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Dolar düşüşe geçti

Euro/Dolar paritesine bağlı hareketine devam eden Dolar/TL bugün dalgalı görüntü sergiledi. Günün ilk yarısında 1.48 lirayı aşan Dolar/TL öğleden sonra yönünü aşağı çevirdi. Euro/Dolar yeniden 1.34'ün üzerine çıkarken dolar 1.47 lira seviyelerine geriledi. Serbest piyasada dolar 1.4740, euro 1.9750 liradan kapandı. Bankalararası piyasada dolarda en iyi alış/satış 1.4730/1.4735 seviyesinde.

Faiz tarihi dip seviyeyi gördü

Yeni haftaya gevşeme eğilimiyle başlayan faiz cephesinde Fitch açıklamaları sonrası valörlü işlemlerde yüzde 7.54 ile tarihi dip seviyelere gelindi. Spot kapanışını yüzde 7.63 bileşik seviyesinden yapan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvil yarın valörlü işlemlerde yüzde 7.59'da yer aldı.

Öte yandan uluslararası piyasada altının onsu 1.371 dolardan işlem görürken, serbest piyasada cumhuriyet altını 436, çeyrek altın da 107.5 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir