Kayseri'de eğitim çalışmalarına odaklandık

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suat ÖZSOY / Kayseri Serbest Muhasebeci ve Mali  Müşavirler Odası Başkanı

Muhasebe meslek mensupları olarak mesleğimizin önemini anlayarak sadece ekonomik hayatın değil, toplumsal hayatın da bir parçası olduğumuzu unutmadan hareket etmemiz ve mesleğin geleceğini büyük hedefler doğrultusunda şekillendirmemiz gerekiyor.

Bu durum, biz SMMM Odaları ve yöneticileri için de kararlı, güvenilir, etkin, şeffaf bir yönetim anlayışıyla öncü ve örnek bir idare olmayı, sorumluluk bilinci içerisinde çözüm odaklı çalışmayı gerektiriyor. Bu bağlamda Kayseri SMMM Odası yönetimi olarak bizler de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bunun bilincinde olarak hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu konuda yapılması gereken en önemli şey olan eğitimin rolünü hiçbir zaman küçümsemedik ve hatta ilk sıraya koyduk. Göreve geldiğimiz zaman ilk iş olarak TESMER Şubesini Kayseri'de kurarak ve birçok mesleki eğitim programları ile kurslar düzenleyerek eğitim faaliyetlerine önem verdik. Ayrıca bunun haricinde insanın sosyal bir varlık olduğu gerçeğinden yola çıkarak sosyal, sportif ve eğlence faaliyetlerimizi de gerçekleştirdik.

Kayseri SMMM Odası 560'ı SMMM, 345'i SM olan toplam 905 üyesi bulunan ve 231'i aktif olan toplam 502 stajyeri olan büyük bir odadır. Oda olarak faaliyetlerimizi yürütürken hizmet çıtasını yükselttik ve yönetim anlayışına bir kalite getirdik.

Bu anlayışla, oda kurul - komisyonlarımız ve ilçe temsilciliklerimizdeki toplantılara üyelerimizin de katılımlarını sağlayarak fikirlerini ifade etmelerine olanak vererek çalışmalarımızı onların beklentileri doğrultusunda şekillendirdik.

Oda tarihinde ilk kez TESMER Kayseri Şubesi bünyesinde yürütülen Staj Başlatma Sınavı, SMMM Sınavı, YMM Sınavı, SPK Sınavı ve Mesleki Uyum Eğitimi Sınavı için hazırlık kurslarını sınav dönemlerini dikkate alarak yoğun katılımlarla gerçekleştirdik. Ayrıca, eğitim merkezimiz TESMER bünyesindeki sınıflarımız teknolojiye uygun bir şekilde modern sınıflar haline getirilmiş olup odamızın internet adresinin altyapısı daha da güçlendirilerek ve web sayfamız yeniden tasarlanarak daha işlevli halde kullanılıyor. SMS sistemi etkin bir şekilde kullanılarak üyelerimiz her türlü gelişmelerden anında haberdar ediliyor.

Avrupa Birliği fonlarından azami olarak faydalanılması amacıyla Avrupa Birliği'ne 232 bin Euro'luk bir istihdam projesi sunduk. Başta değişen mevzuatlar olmak üzere oda faaliyetlerinin üyelere duyurularak tanıtılması ile üyelerle karşılıklı iletişim kurulması amacıyla üç ayda bir çıkarılan KSMMMO Ersiyes Dergisi yayın hayatına başladı. Odamızın en asli görevlerinden saydığımız eğitim çalışmalarında meslek içi eğitimlere, meslek mensubu adayı stajyerlerimizin eğitimlerine önem verdik.

Bir kamu kurumu niteliğimizde olduğu için sivil toplum kuruluşlarını ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verdik. Ayrıca yine Kayseri SMMM Odası tarihinde bir ilk olarak 1'inci  Sektörel Muhasebe Uygulamaları Sempozyumu'nu gerçekleştirdik. Bu sempozyum önümüzdeki yıllarda da gelenekselleşerek devam edecek. Kayseri SMMM Odası olarak amacımız eğitimli, sosyal, iletişimi güçlü, saygın, vizyon sahibi bir meslek mensubu profili oluşturmak.