Kayseri’de Boydak, Urfa’da Ertekin

2 Mayıs'ta başlayan oda ve borsa seçimlerinde heyecan azalmıyor. Çok adaylı seçimlerde ağırlık eski başkanlarda. Ancak yönetim kurulları ve meclislerde yenilenme büyük. Bu arada bir çok odada başkanlar bir oy farkla başkanlık koltuğuna oturuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsa seçimlerinde heyecan düşmüyor. Ağırlıklı olarak mevcut başkanlar güven tazelese de, değişim gruplarından adaylar meclislerde boy gösteriyor. Böylece mevcut başkalar bir taraftan farklı seslere kucak açarak, asıl yarış 'hizmet' vurgusunu yapıyorlar. Türkiye'nin en önemli sanayi odalarından Kayseri'de ise mevcut başkan Mustafa Boydak, tüm odanın desteği bir kez daha almış durumda. Çok çekişmeli geçen seçimlerde tek oy farkla da başkanlar belli oluyor. Adana Ticaret Odası ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nda başkanlar bir oy farkla ipi göğüsledi.

Bu arada Türkiye'nin içinde bulunduğu 'çözüm süreci' oda seçimlerine de yansıdı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na aday olan 'Yurtsever İşadamları' grubu hem Kürtçe hem Türkçe açıklama yaparak, Mehmet Kaya başkanlığındaki adaylıklarını duyurdular. Ancak kentte odaya talip olan bir başka güçlü isim de Siraç Ensarioğlu. Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu'nun oğlu olan Siraç Ensarioğlu, kentin güçlü ailelerinden geliyor.

KAYSO'da, Boydak güven tazeledi 

Kayseri'de Sanayi Odası tek liste ile seçime gitti. Başkan Mustafa Boydak yeniden güven tazeledi.
Seçimlerde 543 üye oy kullandı. 26 meslek grubundan 130 firma meslek komitesine, bu firmaların içinden 52 firmada meclis üyeliğine seçildi.  24 Mayıs 2013 tarihinde ise oda diğer organ seçimlerini yapacak. Seçime tek liste ile gidildiğini anlatan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, "Bu seçimde geçen dönem yaptığımız çalışmalardan sanayicilerimizin memnun olduğu anlaşılıyor. Bizler bizden önce hizmet vermiş olan değerli sanayi odası başkanlarımızın yaptığı çalışmaların daha fazlasını yapmaya çalıştık. Bu dönemde ise geçmiş 8 yıldan daha yoğun ve gayretle çalışacağız. Sanayicimize ve Kayseri halkına daha da iyi hizmet verme çabasında olacağız" dedi.

Kayseri Ticaret Odası'nda Hiçyılmaz ipi göğüsledi

Kayseri Ticaret Odası'nda ise seçim tansiyonu yüksekti. 4 adayın yarıştığı seçimlerde ipi göğüsleyen isim Mahmut Hiçyılmaz oldu. Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri; Celal Hasnalçacı, İlhan Miraboğlu, Nedim Olgunharputlu, Ahmet Mercan, Ersan Özbek, Mesut Haskahveci, Ferhat Akmermer, Uğur Payza, Mustafa Dulda ve Mustafa Koyuncu oldu. Yeni Başkan Hiçyılmaz, ortak akılla hareket edeceklerine ifade ederek Kayseri sanayisinin ve ticaretinin gelişmesi yönünde çalışmalarını şekillendireceklerini söyledi.

Kayseri TB'de Ünlü başkan Bağlamış meclis başkanı

11 Mayıs tarihinde, gerçekleştirilen Kayseri Ticaret Borsası meslek komiteleri seçiminin ardından, meclis ve yönetim kadrosu belirledi. Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Şaban Ünlü,  Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Fahrettin Çalışkan, Mehmet İştahlı, Adem Tanç ve Bekir Çizmeli seçildi. 18 kişiden oluşan yeni meclis üyeleri arasında gerçekleştirilen seçimde ise meclis başkanlığına Recep Bağlamış, başkan yardımcılıklarına ise Hüdaverdi Özdemir ve Ahmet Onay seçildi. Seçimin ardından bir açıklama yapan Başkan Şaban Ünlü , "Sizler tarafından desteklenmek benim için çok onur verici.  Artık hep beraber üyelerimize Kayserimiz için yeni projelerimize odaklanma zamanı" diye konuştu.

Elazığ'da Başkan Şekerdağ meclis Kaya'ya emanet

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda 11 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği Seçimlerinde Ali Şekerdağ grubu 7, A.Hamit Kaya Grubu 6 ve Ayhan Şimşek Grubu ise 1 Meslek Grubunu kazanmıştı. Yapılan ikinci tur seçimde 14 meslek grubundan oluşan 42 kişilik meclis üyeleri başkanlığa mevcut başkan Ali Şekerdağ'ı yeniden seçti. Şekerdağ ve Kaya gruplarının birleşme kararı ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanlığına Ali Şekerdağ, Meclis Başkanlığına ise A. Hamit Kaya üzerinde uzlaşma sağlanmıştı.  Bir açıklama yaparak birlik mesajı varan Başkan Ali Şekerdağ,  "Odamızın 93 yıllık geçmişine yakışır olgunlukta gerçekleşen seçimlerde üç liste yarışmış olup, bu listelerin temsilcileri odamız meclisinde yer almıştır Bu seçimin kaybedeni yok, kazanan ise Elazığ'dır. Artık rekabet geride kaldı" dedi. Yapılan seçimlerde tüm adayların odaya hizmet için yarıştığının altını çizen Elazığ TSO Meclis Başkanı A.Hamit Kaya, " Her yarışın kazananı ve kaybedeni olur. Ama bu seçimin kaybedeni yok! Kazanan ise Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Elazığ'dır. Artık Odamız için el ele verip birlikte çalışma zamanı " şeklinde konuştu.

Atila Menevşe bir oy farkla ATO başkanı oldu

[PAGE]

 

Atila Menevşe bir oy farkla ATO başkanı oldu

Adana Ticaret Odası (ATO) meclis başkanı ve divan seçimini gerçekleştirdi. ATO başkanlığı için eski başkan Şaban Baş, Atila Menevşe ve Fatih Köylü'nün katıldığı seçimi 52 oy alan Atila Menevşe 1 oy farkla kazandı. Oy verme işlemi sonucuna göre, Atila Menevşe 52 oy alırken, Şaban Baş 51 oyda kaldı. Fatih Köylü'ye ise 3 oy çıkarken, 2 oy ise boş olarak kayıtlara geçti. ATO Meclis Başkanlığı için Mehmet Sami Geçioğlu, İsmail Acı ve Tarkan Kulak yarışından aldığı 50 oyla Tarkan Kulak galip geldi.

Şanlıurfa'da yeniden Ertekin dönemi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu (ŞUTSO),TOBB Delegeleri, Meclis Divanı seçimi gerçekleştirildi. Seçimlere 74 üyenin 73'ü katıldı. 2 listenin yarıştığı seçimde Musta Direkçi 20 oy alırken E.Sabri Ertekin, 73 üye'den 53'ünün oyunu alarak Yönetim Kurulu Başkanlığına tekrar seçildi. Ertekin başkanlığındaki yönetim kurulu, şu isimlerden oluştu:  İ.Halil Peltek, İbrahim Uludağ, Halil Akkaya, Cevahir Asuman Yazmacı, Mirhat Arhan, Faruk Atlas, Murat İmamoğlu, Mustafa Tuz, Cumali Güneş ve Mustafa Badıllı.
Seçimlerde meclis başkanlığını ise İbrahim İletmiş kazandı.

Tokat TSO bir kez daha 'Arat' dedi

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası 2. etap seçimlerinde tekrar seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, "Oluşturduğumuz yeni yönetimimizle birlikte çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi. Meclis Başkanlığı seçimlerinde A. Orhan Gürgünoğlu, oyların tamamını alarak Meclis Başkanı seçildi.

Yalova TSO'nun yeni başkanı Becan

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nda (YTSO) 9 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerde belirlenen meclis üyeleri, yönetim kurulunu seçti. Tahsin Becan'ın listesi, mevcut başkan Celal Özel'in listesini bir oy farkla geride bırakarak, kazanan isim oldu.  YTSO seçimleri, kıran kırana mücadeleye sahne oldu. Yeniden başkanlık görevine talip olan Celal Özel ile Tahsin Becan'ın listelerinin yarıştığı seçimlerde, kazanan isim 17 oy ile Becan oldu. Bir oyun boş kullanıldığı seçimlerde, Özel ise 16 oyda kaldı. YTSO Meclis Başkanlığı görevine ise Cemil Demiryürek seçildi. Tahsin Becan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu; Okan Güner, Ramazan Kaan Saruhan, Birol Önderoğlu, Muhammet Sarıoğlu, Özkan Şenel, Mustafa Saraç, Hakan Gencer ve Galip Atik'ten oluşuyor. TOBB delegeliğine ise; Ali Varol, Kenan Engin, Hakan Gencer, Cemil Demiryürek ve Hulusi Koççukuru seçildi.

DTO İzmir Şubesi meclisini seçti

[PAGE]

 

DTO İzmir Şubesi meclisini seçti

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi meclis üyeliği seçimleri 20 asil 20 yedek olmak üzere tamamlandı. Tek listenin yarıştığı meclis üyeliği seçimlerinde Yusuf Öztürk'ün listesi 226 oy aldı. 230 kişinin oy kullandığı seçimlerde 4 oy boş çıktı. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı seçimleri, 22 mayıs çarşamba günü 09.00-14.00 saatleri arasında Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nde gerçekleştirilecek.  Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin yeni dönem 20 kişilik meclis üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Géza Dologh , Yusuf Öztürk,  Savaş Ercan, Mihri Çelik , Murat Yılmazel, Kenan Yalavaç, Mehmet Aksoy, Argun Gündüç,-Osman Bilgin,  Mustafa Yavuz, Haluk Tuncer, Jozef Çukurel, Tufan Süslüer , Uğur Bey Demir, Bülent Çakın, Ergun Kayadeğirmeni, Hasan Eser, Can Özgen,  Akın Kandemir,  Muhsin Emirsoy.

Maraş Ticaret Borsası'nda yeniden Balsuyu dönemi

Kahramanmaraş Ticaret Borsası geçtiğimiz hafta yaptığı seçimlerin ardından, ikinci tur seçimlerini de tamamlayarak, meclis başkanı, yönetim ve disiplin kurulu ile TOBB delegelerini seçti. Ahmet Duran Balsuyu yeniden başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu, Ökkaş Karayağlı, Hakan Görgel, Fethi Narlı ve Kamil Arıkan'dan oluştu.
Seçimlerin ardından bir açıklama yapan Başkan Balsuyu,  "Borsa olarak, lisanslı depoculuğa çok büyük önem veriyoruz. TOBB bünyesinde kurulan lisanslı depoculuk şirketine borsa olarak biz de katıldık. Bildiğiniz gibi  çırçır işletmelerinin pamuklarını sigorta şirketleri sigorta yapmıyor. İşte TOBB bünyesinde kurulan  sistem ile bu sorun çözülecek. Kahramanmaraş, Türkiye'de üretilen pamuğun  yüzde 75'ni tüketiyor. İşte bu yüzden Lisanslı Depoculuk çok önemli" açıklamalarını yaptı.
Borsa'nın meclis başkanı ise Mehmet Taş oldu.

Rize TSO' da yarış bitmedi

Rize TSO seçimlerinin ilk aşaması olan Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile Mustafa Mataracı'nın listeleri arasında heyecanlı bir yarış havası gözlendi. 21 meslek grubunda 46 meclis üyesinin belirlendiği seçimde Karamehmetoğlu grubu meclisin yüzde 61'ni oluştururken yüzde 39'luk pay da Mataracı grubunun oldu. 23 Mayısta yapılması planlanan TSO Yönetim Organları seçiminin iki başkan adayı arasında yine çekişmeli geçmesi bekleniyor. Karamehmetoğlu lehine adaylıktan çekilen Ömer Faruk Ofluoğlu da 4. Meslek grubunda meclise girdi.

Samsun'da Çakır da Takış da güven tazeledi

Samsun Ticaret Borsası seçimlerinde mevcut  başkan Sinan Çakır ile meclis Başkanı Ahmet Takış güven tazeledi. Sinan Çakır başkanlığındaki yönetim kurulu ise Hasan Tunç, Günhan Ulusoy, Nevzat Demirer, Nurettin Odabaş, Bilal Seyhan ve Muharrem Göksel'den oluştu. Öte yandan, Meclis Başkanı Ahmet Takış, Başkan Yardımcıları İslam Öztürk ve Hüseyin Gürsoy, Meclis Katip Üye Fatih Güneri seçilirken, Hesapları İnceleme Komisyonu'na Hüseyin Gürsoy, üyeler Fatih Güneri ve Cihangir Cengiz getirildi.

Diyarbakır'da 'Yurtsever İşadamları' Kürtçe Türkçe çağrı yaptı

[PAGE]

 

Diyarbakır'da 'Yurtsever İşadamları' Kürtçe Türkçe çağrı yaptı

Mahir SOLMAZ

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın (DTSO) 1 Haziran'da yapılacak seçimlerine kentteki 48 işadamı 'Barış sürecinden ekonomik kalkınmaya' sloganıyla Yurtsever İşadamları Girişimi olarak katılacağını Türkçe ve Kürtçe açıkladı. Başkan adayı Mehmet Kaya, çözüm sürecini desteklediklerini belirterek, yeni sürecin birçok sorumluluğu beraberinde getirdiğini söyledi.

Grup adına Türkçe açıklamayı DTSO başkanlığına aday olan Mehmet Kaya yaparken, Kürtçe konuşmayı ise Mimar Gülay Çetin yaptı. 'Barış sürecinden ekonomik kalkınmaya' sloganıyla seçimlere katılan işadamlarının başkan adayı olarak destekliği Mehmet Kaya, "Demokratik çoğulculuğu ve katılımcılığı esas alan, Diyarbakır'ın tarihsel ve kültürel mirası üzerinden sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeyi hedefleyen, yerel üretimi destekleyen, yerel makamların oluşması ve tercih edilmesini benimseyen, her türlü ayrımcılığı ve nefret söylemini reddeden, demokratik hak ve özgürlük taleplerini savunan, Kürt sorununun demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü temelde barışçı çözümüne katkı sağlayan, temel değerleri doğrultusunda, tüm kent dinamikleriyle, Diyarbakır'ın 2021 vizyonunu oluşturacak projeleri üretme ve yaşama geçirmeye yönelik bir proje takımı olarak; bölgemizin ekonomik kalkınmasına yönelik projelerimizi hayata geçirmek için DTSO öncülüğünde ekonomik kalkınma konseyi oluşturup ekonomik kalkınma model ve stratejilerinin belirlenebilmesi için, ekonomik kalkınma kongresi yapacağız" diye konuştu.

Tüm üyelerle iletişimi güçlendireceklerini ve hizmette erişimi her alanda kolaylaştıracaklarına dikkat çeken Kaya, "Toplumsal birlikteliği ekonomik birlikteliğe dönüştüreceğiz. Başta Kürdistan Bölgesel yönetimi ve Rojava (Suriye) olmak üzere, diğer komşu ülkelerle dış ticaretin geliştirilmesine özel önem vereceğiz. Üretimin gelişmesi için organize sanayi bölgelerini geliştireceğiz. Fuar ve tanıtım organizasyonlarını geliştirip, daha büyük ölçeklerde yapacağız. Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mirasının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacağız. Çoğulcu, katılımcı demokrasi kültürünün geliştirilmesine katkı sağlayacağız" dedi.

Sarı liste ile seçime gidiyorlar

Sivil toplum örgütü temsilcileriyle ilişkiler kurarak, mevcut sorunlara ortak çözüm arayışına gireceklerini söyleyen Kaya, şöyle konuştu: İçinde bulunduğumuz tarihsel süreç ve bunun bize yüklediği sorumluluk ve görevler ile temel değerlerimiz ve projelerimiz doğrultusunda tüm seçmenleri sarı listemize destek olmaya, güç vermeye, yetki vermeye davet ederek; değerlerini bilen, sadece üyeleri için değil, kentlisi için de çalışan, toplumun çıkarlarını temel alan, sürekli yeni projeler üreten ve uygulayan, bölgeye hizmet sunacak sanayi odası ve ilçelerde TSO'lar kuracak, demokratik, katılımcı ve çoğulcu kurumsallaştıran, şeffaf yönetilen, dostlar alışverişte görsün diye değil, dostlarla alışverişi geliştiren, güçlerini birleştirmiş, zenginliğini kentin zenginleşmesi için kullanan, Diyarbakır'ın kent kimliğine tarihine ve kültürüne sahip çıkan, Kürt kimliğine sahip çıkan, Kürt sorunun demokratik eşitlikçi ve özgürlükçü temelde çözümüne katkı sunan bir Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası oluşturmak üzere Yurtsever İşadamları olarak sarı liste ile seçimlere katılacağız. Seçim sürecinin demokratik, katılımcı ve şeffaf olmasını diliyor, tüm seçmenlerden demokratik seçme haklarını kullanmalarını ve sürece katkı sunmalarını talep ediyoruz."

Ensarioğlu da DTSO için aday

Öte yandan DTSO başkanlığı için Siraç Ensarioğlu da aday olmuştu. Ensarioğlu,  ideolojik ve siyasi tercihlere bakmaksızın sadece iş yaşamındaki liyakatlerini dikkate aldıkları kişilerle seçime aday bir grup oluşturduklarını bildirmişti. Sorumluluk gereği bir grup arkadaşıyla bu göreve talip olduklarını kaydeden Ensarioğlu, grup oluşurken birçok tabunun yıkılmış olduğunu vurgulamıştı. Ensarioğlu, en büyük vatanseverliğin, kalkınma ve refahı sağlamak olduğunu ve bu yönde yoğunlaşacaklarını ancak toplumsal sorunlara da mutlaka eğileceklerine de değinmiş ve "Geldiğimiz süreçte bölgemizin kanayan yarası Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollardan çözümü konusunda değerli adımlar atılmıştır. Katkısı olanlara teşekkürü borç biliyoruz. Sürece açık desteğimizin olduğunu ve olacağını beyan ederiz" ifadelerini kullanmıştı.
Kentin önemli ailelerinden olan Ensarioğlu'lardan olan Siraç Ensarioğlu, eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu'nun da oğlu.