KCK operasyonlarında 67 tutuklama

KCK'ya yönelik İstanbul ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda mahkemeye çıkarılanlardan 67'si tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL/DİYARBAKIR - Emniyet güçleri tarafından PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik İstanbul ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlardan 67'si tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 15. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen 53 kişinin sorguları tamamlandı.

Mahkeme, bu kişilerden, KCK İstanbul il sorumlusu olduğu iddia edilen Mümtaz Aydeniz'in de aralarında bulunduğu 49'unun tutuklanmasına karar verirken, 4 kişiyi serbest bıraktı.

Adliyeye çıkarılan 56 kişiden 3'ü, savcılık sorgularının ardından serbest kalmıştı.

Diyarbakır'da 18 tutuklama

Öte yandan Diyarbakır'da da KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 36 kişiden de 18'i tutuklandı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan 36 kişiden 8'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Savcılığın gece geç saatlerde tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği 28 kişiden 18'i TCK'nın "örgüt üyesi olmak ve örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla tutuklandı, 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir