KCK'da 31 kişi tutuklandı

Eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 31 kişi tutuklandı. Maltepe ve Ümraniye'de düzenlenen yeni bir operasyonda 7 kişi daha gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 38 kişiden eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 31'i tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildikten sonra savcılıkça ifadeleri alınan ve tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderilen 35 kişiden eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 31'i tutuklandı.

Mahkeme, 4 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Gözaltına alınanlardan 3'ü ise savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Sebahat Tuncel'in şoförü gözaltında

Bu arada KCK'ya yönelik diğer operasyonlarda elde edilen bilgi ve deliller doğrultusunda İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla Maltepe ve Ümraniye'de yeni bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

Bu arada, dün BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in şoförü ve bir gazete muhabirinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir