Kent, 3M yönetiminde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
İSTANBUL - Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent 1 Nisan'dan itibaren 3M'nin Yönetim Kurulu'nda görev yapacak.
 
3M Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Inge G. Thulin, Kent'in görevi hakkında "Kendisinin şirketimize çok değerli bir yönetim anlayışı ve deneyim katacağına olan inancımız sonsuz" dedi.
 
27 milyar dolarlık bir satış rakamına sahip olan 3M, 65'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve ürünleri yaklaşık 200 ülkede satılıyor. Şirketin 80.000'den fazla çalışanı var.
 
Tüketici Gıda Forumu'nun Eş Başkanı ve Dış Politika Derneği'nin üyesi olan Muhtar Kent, Dünya Ekonomik Forumu'nun Uluslararası İş Konseyi Başkanlığı'nı da yürütüyor. Kent, geçmiş dönemde ABD-Çin İş Konseyi Başkanlığı'nı da yaptı. Kısa bir süre önce ABD Başkanı Barrack Obama ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından Güneydoğu Asya Ülkeleri için Öncü Kişilikler Grubu'na seçilen Kent, Uluslararası Özel Olimpiyatlar Birliği, Ronald McDonald Çocuk Vakfı, Catalyst ve Emory Üniversiteleri'nin yönetim kurullarında görev alıyor.
 
2005 yılında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta Doğu Grup Başkanı olan Muhtar Kent, 2008 itibariyle Coca Cola'ya CEO olarak atandı ve 2009 yılında da Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
 
Tarsus Amerikan Koleji'ni bitiren Kent, İngiltere'de Hull Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Kent, evli ve iki çocuk babası.