Kıbrıs'ta 'rezerv' krizi büyüyor

Rum tarafının Ada'da gerçekleştirdiği rezerv arama faaliyetlerini değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ın etrafındaki her türlü rezervde KKTC'nin hakkı var, Rumlar tek taraflı faaliyet yürütüyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ın etrafındaki rezervler konusunda Rumların tek taraflı adımlar attığını belirterek, Türkiye'nin Rumların adımlarına karşı adımlar atacağını açıkladı.

Ankara'yı ziyaret eden Gambiya dışişleri bakanı ile basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, İsviçre'de iki hafta boyunca devam eden ve geçen hafta başarısızlıkla sonuçlandığı açıklanan Kıbrıs konferansına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Kıbrıs çevresindeki doğal kaynaklara ilişkin de açıklamalar yaptı.

Kıbrıs Rum tarafının İsviçre'deki görüşmeler devam ederken Kıbrıs çevresindeki rezervlerde sondaj yapmak üzere bölgeye bir platform gönderdiğini ve aslında bu adımın bile Rum tarafının görüşmeler konusundaki "samimiyetsizliğini" ortaya koyduğunu belirten Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ın etrafındaki her türlü rezervlerde KKTC'nin ve KKTC halkının hakkı var; Rumlar tek taraflı faaliyet yürütüyor; bu faaliyetlere duyarsız kalamayız" dedi.

Çavuşoğlu atılabilecek adımlar konusunda Dışişleri ve Enerji Bakanlığı'nın çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Rumların adımlarına karşı atacağımız adımlar olacak" dedi.

Total Kıbrıs'ta doğalgaz arıyorTotal, Kıbrıs'ta doğalgaz arıyor