Kiler bu yıl içinde halka arzı planlıyor

Ümit Kiler, incelemenin ardından gelecek karara ve izne göre halka arzla ilgili çalışmaya son noktayı koymayı düşündüklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, bu yıl içinde Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin halka arzını planladıklarını bildirdi.

Kiler, "28. Hizmet Yılı Kampanyası"nın tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de özellikle son 5 yılda perakende sektörünün büyümesine rağmen organize perakendenin toplam perakendedeki payının hala çok düşük olduğuna dikkati çekerek, 2004 yılında 72,2 milyar lira olan toplam gıda perakende pazarının 2009'da 93,2 milyar liraya yükseldiğini söyledi.

Organize gıda perakende pazarının ise 2004 yılındaki 21,8 milyar liradan 5 yılda hemen hemen ikiye katlanarak 42,5 milyar liraya ulaştığının altını çizen Kiler, organize gıda perakendesinin toplam gıda perakendesi içinde 2004 yılında yüzde 30 olan payının yüzde 46'ya yükseldiğini belirtti.

Avrupa ülkelerinde bu rakamların yüzde 70'lerde olduğu gözönüne alındığında organize gıda perakendenin toplam gıda perakendesi içinde hala düşük bir paya sahip olduğuna işaret eden Kiler, bunun sektörde ciddi bir gelişme potansiyeli olduğunu gösterdiğini, Türkiye'de organize perakende pazarındaki büyümenin yüzde 56'sının süpermarket segmentinden geldiğini ifade etti.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kiler, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin halka arz süreciyle ilgili olarak şöyle konuştu:

"Bizler, sürekli yatırım yapan kuruluş olduk. Sürekli kazandığımız parayla ülke ekonomisine yatırım yaptık. Bundan sonra da halka arz veya başka nedenlerle şirket kaynaklarına girecek her para mutlaka yatırıma dönüştürülecektir. Bizler 2-3 yıldır halka arz çalışması yapıyoruz. Bu sene 6. ay itibarıyla çalışmalar sonuçlandı. Gerek Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), gerek İMKB'ye gerekli müracaatlarımızı yaptık. Burada inceleme süreci var. Buradan gelecek karara, izne göre halka arzla ilgili çalışmaya son noktayı koymayı düşünüyoruz. SPK'da ilgili mevzuat son derece açık. 3'er aylık dönemler sonundaki tablolarla halka arz süreci başlatılabilir. Biz de 6. ay tablolarıyla halka arza karar verdik. Süre, ne kadar zaman içinde yapılması gerektiği SPK mevzuatında belli. Buna göre bu yıl içinde halka arzı planlıyoruz. Halka arz öncesinde şirketlerin kurumsallaşmasının, tüm kayıtlarının mercek altında olması ve  sürdürülebilir olmasının şirketlerin avantajına olduğuna inanıyoruz. Ben şirketlerin geleceğe taşınmasında halka açılmanın, halka hesap vermenin ve şeffaf denetlenmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mutlaka her şirketin buna hazırlanması gerektiğine inanıyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir