Kılıçdaroğlu: 2019'da iki seçenek var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Romanlar Günü toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu 2019 yılındaki seçimleri işaret ederek iki seçenek bulunduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Romanlar Günü toplantısında konuşma yaptı.

"Romanlar günlük yaşıyorlar diyorlar, aylık ver 10 bin dolar bakalım günlük yaşıyor mu?" diyen Kılıçdaroğlu, ''Eğitim harcamaları kesinlikle aileye yük olmamalıdır ve bütün eğitim harcamaları defter kalem kitap servis tamamı devlet tarafından karşılanmalıdır. Eğitimi 12 yıl zorunlu hale getirirseniz çocuk yaşta evlilikler de kesilmiş olur. Sosyal yardımlar bir haktır. Yoksulluğu bu coğrafyada bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Sizin içinizde Man Adası'nda şirketi olan var mı? 1 sterlinlik şirket kuracaksın, 15 milyon dolarlık mal satacaksın. Sizin vergi dairelerinde kaydınız yok ama siz çocuğunuz doğduktan itibaren bu ülkede vergi verirsiniz" diyerek sözlerine devam eden CHP lideri şunları söyledi:

"Bu ülkeyi yönetenler, bu ülkede sizin ödediğiniz vergileri vermemek için Man Adası'na giderler, şirket kurarlar. 2019'da bu ülkeye demokrasiyi, hakkı, hukuku hep beraber getireceğiz. Biz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hiç kimse ötekileştirilmesin istiyoruz.  İkamet, geçim sorunu olmamalı. 2019'da iki seçenek var, az önce söylediğim sorunların sorunu demokrasi içinde olur.  İkinci seçenek tek adam rejimi, konuşmayacaksın, eleştirmeyeceksin. Demokrasi mi, dikta yönetimi mi? Bu işin kimliği yok, bu iş demokrasi işidir. Demokraside herkes sosyal devlete dönüp, ben işsizim, iş bulacaksın demeli."

"İsyan edeceksiniz"

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şu açıklamalarda bulundu:

"Suriyelilere baktığın kadar bana bakmıyorsun diyeceksiniz, isyan edeceksiniz. Dikta yönetimini sandığa gömeceğiz. Biz ayrımcılık istemiyoruz. Az önce müzik grubunu izledik. Ondan önce yurt dışında ödül alan kardeşimizi dinledik. Yoksulluğu bu coğrafyadan silebiliriz. Ben sizlere güzel bir gelecek vadediyorum. Hiç kimse kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecektir vaadini veriyorum. İlk 3 yıl içinde hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir sözünü veriyorum. Bunu nasıl yapacaksın diyorlar. Haram yemeyen herkes bunu yapar. Devletin hazinesine el uzatmayacaksın. Yeri zamanı gelince kapı gibi askere gideceksin. Bunu yaptığımız zaman bunların hepsi olur. Türkiye'nin neresinde olursanız olun, CHP ezilenlerin partisidir. Sorunu olanların partisidir."

Bu konularda ilginizi çekebilir