Kılıçdaroğlu sert çıktı: Apoletsiz diktatör!

Kılıçdaroğlu, yeni internet yasasıyla ilgili sert konuştu."AKP korkuyor. Bazı bilgilerin kamuya sızmasını istemiyor. Bunu Evren döneminde de gördük... Apoletsiz bir diktatör bu yasakları getirmek istiyor. Ama olmayacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da "Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek kurulları" konulu uluslararası sempozyuma katıldı. Kılıçdaroğlu, sempozyumun ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yeni internet yasasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Başbakan Erdoğan vardı. CHP Lideri, "Demokrasisini geliştirmeye çalışan hiçbir ülke yasaklara sığınmamıştır. İnsan bu yasakları kıracaktır. AKP korkuyor. Bazı bilgilerin kamuya sızmasını istemiyor. Bunu Evren döneminde gördük... Apoletsiz bir diktatör bu yasakları getirmek istiyor. Ama olmayacak" dedi.

Düzenlemeyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de seslenen Kılıçdaroğlu şu şekilde konuştu;

"Cumhurbaşkanı Anayasa'ya sadakat yemini içmiştir. Onun gereğini yapmak zorundadır. 'Ben demokrasiyi özgürlüğü savunuyorum' demeli bir Başbakan. 'Ben kısıtlama getireceğim, haber yaparsa televizyon kanallarına müdahale edeceğim' derse bu olmaz.

Düne kadar diktatörden söz ediyorduk. Şimdi sahtekar diktatörden söz ediyoruz. Anketlere müdahale ediyor. Ben sahtekar diktatörün ülkeyi yönetmesini istemiyorum.''

"ÖYM'lerin kaldırılmasını defalarca söyledik"

Yeniden yargılanma konusunda da bir soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını defalarca söyledik. AKP bizim talebimizi uygun gördü. Kanun teklifimizi verdik. Özel yetkili mahkemeler kaldırılır davalar yeniden görülür. Samimilerse, haksızlık yapıldığını çıkıp meydanlarda söylemek yetmiyor. Gereğini yaparlar" dedi.

"Erdoğan'ın o koltukta oturmaması lazım"

Bir gazetecinin, "seçim anketlerine inanıyor musunuz" sorusuna ise Kılıçdaroğlu şu şekilde yanıt verdi; "Öteden beri güven duymuyorum. Bir ülkenin Başbakanı doğrudan anket sonuçlarına müdahale ediyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın o koltukta oturmaması lazım. Medyaya doğrudan müdahale ettiği ortaya çıktı. Oğlu, bakanları bu işin içinde. Rüşvet her yerlerinden fışkırıyor. Ağızlarından dolarlar fışkırıyor. Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var. Getirdiği kural 'beni eleştirmeyeceksiniz'. Toplumu yalan söylem üzerine kandırmaya çalışıyor. Yalancılığını artık Avrupa'nın büyükelçileri de söylüyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir