Kılıçdaroğlu sıfır noktasında ayakta

CHP lideri, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ile sıfır noktasındaki karakolarda incelemelerde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır bölgesini ziyareti sırasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile sıfır noktasındaki karakol askerleriyle birlikte öğle yemeği yedi.

CHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, bir üstteğmen ile uzman çavuşun şehit olduğu, bir astsubay ile askerin yaralandığı Siirt'in Pervari ilçesi Doğan köyü yakınlarında konuşlu komando taburunu ziyaret ettikten sonra sınır bölgesine ziyaretini sürdürdüğü bildirildi.

Kılıçdaroğlu'nun, Genel Sekreter Önder Sav ile öğle yemeğini sıfır noktasındaki karakolun askerleriyle birlikte yediği belirtildi.

Yemeğe Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve Jandarma Asayiş Bölge Komutanının da katıldığı, Kılıçdaroğlu'nun yemekten sonra sınırın sıfır noktasında incelemelerde bulunduğu ve bilgi aldığı kaydedildi.

Hakkari Çukurca'da sınır siperliklerinde incelemede bulundu

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sınırın sıfır noktasındaki karakolda askerlerle yemek yedikten sonra Hakkari Çukurca'ya geçtiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun sınırdaki siperlerde incelemelerde bulunduğu ve Çukurca'da brifing aldığı bildirildi. Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav'ın Türkiye-Irak sınırının sıfır noktalarındaki siperleri de gezerek bilgi aldığı kaydedildi.

Çukurca ve Irak sınır bölgesindeki siperlerdeki incelemelere, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve Jandarma Asayiş Bölge Komutanının da katıldığı bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sınırdaki incelemelerini tamamladıktan sonra Ankara'ya döneceği kaydedildi.

Şehit olan askerin birliğine ziyaret 

Ayrıca CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte, şehit Üsteğmen Çuhadar ve şehit Uzman Çavuş Berber'in silah arkadaşlarıyla bir araya geldiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun, şehitlerin silah arkadaşlarına başsağlığı dilediği,birlikteki subay, astsubay, uzman çavuş ve askerlerin terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkat çektiği, bu mücadelede gösterdikleri kararlılığı övdüğü bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Önder Sav Siirt'in Pervari İlçesi'ndeki Doğanköy'ü de ziyaret ederek, terör örgütünün komando taburu üs bölgesine saldırısında şehit olan korucuların aileleriyle yakınlarına da başsağlığı diledi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner , 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte yaptığı ziyarette köylülerin sorunlarını dinledi ve isteklerini not etti."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Ankara'dan saat 9.00'da askeri uçakla hareket etti. 

Siirt Havaalanı'ndan helikopterle Pervari ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Doğan Köyü'ne gitti. Üç şehit veren köy halkına ve şehit yakınlarına taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, köylülerin sorunlarını dinledi. Köylüler, Kılıçdaroğlu'ndan yol, su ve sağlık sorunlarına çözüm istedi.

Kılıçdaroğlu ve Sav, önceki gece bir üsteğmen ile bir uzman çavuşun şehit olduğu Sarıyaprak Karakolu'na giderek, şehit üsteğmen ve şehit uzman çavuşun silah arkadaşlarına baş sağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, burada TSK'nın ve güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkati çekti.

Şırnak'ın sıfır noktasındaki Gürvil Karakolunu da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, öğle yemeğini askerlerle birlikte yedi. 

Kılıçdaroğlu ile Sav, Orgenaral Başbuğ, Orgeneral Koşaner ve Orgeneral Özel ile sınır hattı üzerinden Çukurca'ya geçti. Çukurca'da brifing alan Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki siperleri de ziyaret ederek, nöbetteki askerlerle görüştü.

Daha sonra Zap Vadisi üzerinden helikopterle Van'a hareket eden Kılıçdaroğlu, Van Havaalanı'ndan Ankara'ya döndü.

"Terörle mücadele konusundaki kararlılık"

Kılıçdaroğlu, ziyaretiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, silahlı kuvvetlerin, karakolların ve sınır birliklerinin terörle mücadele konusundaki kararlılıklarına şahit olduklarını ifade etti. 

Kendisine verilen brifingde, Irak'tan sızmalara ve Kuzey Irak'taki otorite boşluğuna dikkat çekildiğini ve bu konunun mutlaka değerlendirilmesinin istendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu temas ve incelemeler bize göstermiştir ki siyaset bu kadar ciddi sorunlara rağmen maalesef çözüm üretememiştir. AKP'de bu olayı siyasi bir malzeme olarak kullandığı için sorunu çözememiş ve bu kritik noktaya gelinmesine neden olmuştur. Bu gezi CHP'nin terörü önleme ve terörle mücadele konusundaki kararlılığının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Geziden çok önemli değerlendirmeler ve notlarla ayrıldık."

Bu konularda ilginizi çekebilir