Kılıçdaroğlu'na Uzan benzetmesi

Çağlayan, CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin "Önceden birisi çıkıp 'mazot 1 lira olacak' diyordu, onun sonunda nereye gittiğini gördük" yorumunu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, muhalefet partisinin seçim vaatlerini eleştirerek, "Önceden birisi çıkıp 'mazot 1 lira olacak' diyordu, onun sonunda nereye gittiğini gördük" dedi.

Çağlayan, seçim çalışmalarını yürüttüğü Mersin'de, Bitlisliler Derneğince bir restoranda organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her yerini duble yollarla buluşturduklarını, bu sayede de ulaşımın kolaylaştığını söyledi.

Çalışmalar sayesinde ulaşım noktasındaki yollardan kaynaklanan can ve mal kaybının da azaldığını anlatan Çağlayan, "Öyle günler gelecek ki Ankara'dan Güneydoğu'ya 4-5 saatte hızlı trenlerle ulaşacağız. Türkiye'yi baştan aşağı yeniden inşa ediyoruz. Yollar bunun basit bir örneği" dedi.

Anamuhalefet partisinin seçim vaatlerini eleştiren Çağlayan, şunları kaydetti:

"Şimdi çıkmış diyor ki 'mazot 1.5 lira olacak', 'herkese 600 lira vereceğim'. Önceden birisi çıkıp 'mazot 1 lira olacak' diyordu, onun sonunda nereye gittiğini gördük. Bunlar seçim palavrası. İnanmayacağınızı da biliyorum. 1 günlük seçim için verilen bu vaatleri hayata geçirmeye çalışsan, yine eski günlere döneriz. Türkiye, yine eski IMF'den borç almak için kapıda bekleyen günlerine döner."

Yatırımcılar gözlerini Antalya'dan Mersin'e çevirdi

Çağlayan, Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi kapsamında yapılacak yatırımlarla Mersin'in turizmde Türkiye'nin göz bebeği olacağını söyledi.

Böylesine zengin bir potansiyele karşın en önemli sorunlarının turizmde yatak kapasitesinin yetersizliği olduğunu vurgulayan Çağlayan, 7 bin 500 civarındaki yatak kapasitesine, 10 bin yeni yatak kazandıracak Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi ile çözüm üretileceğini kaydetti.

Toplam 10 bin yataklı 5 yıldızlı turistik tesislerin, golf sahalarının da bulunacağı Tarsus-Kazanlı projesinde altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde, turizm yatırımlarında Türkiye'nin önde gelen 4 firmasının yetkilileri ile bir araya geleceğini ifade eden Çağlayan, en kısa sürede tesislerin temelinin atılacağını söyledi.

Oteller, golf sahaları ve diğer turistik tesislerin yapılacağı ve 600 milyon doların üzerinde bir yatırımın gerçekleşmesinin beklendiği bölgenin çehresinin değişeceğini ifade eden Çağlayan, "Mersin'i yeniden top yekun inşa edeceğiz. Çünkü, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'e özel bir özen gösteriyor" dedi.

Antalya'nın turizm yatırımı açısından dolduğunu ve artık gözlerin Mersin'e çevrildiğini ifade eden Çağlayan, "Antalya'nın turizm kapasitesi doldu, artık Mersin yapılacak yatırımlarla Türkiye'nin turizmdeki göz bebeği olacak" diye konuştu.

Mersin-Antalya yolu 2012'de tamam

Çağlayan, turizm için karayolu ulaşımının da önemine işaret ederek, Mersin-Antalya arasındaki karayolu bağlantısında süren yol yapım çalışmalarının 2012 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir