Kılıçdaroğlu'na yanıt 'karne' ile geldi

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun verdiği 'not'lara Ak Parti'den yanıt 'karne' ile geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun göreve geldiğinden bu yana icraatlarını değerlendirerek karne hazırladı.

Kılıçdaroğlu'nu "siyasetin tembel öğrencisi"ne benzeten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli,  Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasından bu yana izlediği politikaların ortada olduğunu söyledi.

Hayat Bilgisi ders notu olarak CHP Genel Başkanına 1 verdiklerini bildiren Gedikli, "Sayın Kılıçdaroğlu kasetle genel başkan oldu ama lider olamadı. Parti genel başkanlığını dernek başkanlığı zannetti. Ekmeğin 40 kuruş olduğu İstanbul'da ekmeğin 40 kuruşa satılacağı gafını yaptı. Sayın Kılıçdaroğlu ekmeğin fiyatını bilmiyor ama 400 liralık Etro gömlek giymeyi biliyor. Ekmek fiyatını bilmeyen birisi nasıl vatandaşın halinden anlayacak? Nasıl Türkiye'yi yönetecek?" diye sordu.

Milli Güvenlik dersinden de Sayın Kılıçdaroğlu'na sıfır veriyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu Tunceli'de genel af isteyerek şehitlerimizin kemiklerini sızlattı. SSK Genel Müdürlüğü döneminde terörden hüküm giymiş teröristleri işe alan Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar bu konuda tatminkar bir açıklama yapamadı. Terör örgütü ile devleti bir tutan anlayışa sahip olan Sayın Kılıçdaroğlu'nun vatan, millet ve bayrak sevgisi ne demektir acilen öğrenmesi gerekiyor.

Referandumda oy kullanamayan Sayın Kılıçdaroğlu en temel vatandaşlık görevlerinden birini yerine getiremedi. İnanç özgürlüğüne, toplumsal kesimlerin sorunlarına duyarsız kaldı. 'Alevi' ve 'Kürt' kelimelerini ağzına almaya bile cesaret edemedi. Sonuçta Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi dersinden de kocaman bir sıfır aldı."

Parti bayrağı değişmeli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tarih dersi notunun sıfır, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi notunun da 2 olduğunu kaydeden Gedikli, "CHP'nin parti bayrağını derhal değiştirmesi gerekir. 6 ilkeyi simgeleyen 6 ok bugünün CHP'sinde anlamını yitirmiştir. Cumhura saygısı olmayan cumhuriyetçi olamaz, milletini düşünmeyen milliyetçi olamaz, halkını göz ardı eden halkçı olamaz, inançlara saygılı olmayan laik olamaz, sırf muhalefet yapmak adına reformlara karşı çıkan inkılapçı olamaz.  Halkı isyana teşvik eden, millete aptal diyen, çarşaf yırtan, başörtülüleri rahibeye benzeten bir parti çağımıza yakışmıyor, Türkiye'nin büyüklüğüne yakışmıyor."

Top görse karpuz zanneder

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beden Eğitimi ve Spor dersi notunun da sıfır olduğunu belirten Gedikli, "Sayın Kılıçdaroğlu, Milli takımın ve Fenerbahçe'nin ünlü golcüsü Lefter'in çok iyi bir kaleci olduğunu ve Lefter'in kaleciliğinden etkilenerek Fenerbahçeli olduğunu ifade etti. Muhtemelen top görse karpuz zanneder" dedi.

Karne

AK Parti'nin Kılıçdaroğlu için hazırladığı karnede verdiği notlar şöyle:

"I- TEMEL DERSLER

TÜRKÇE                  : 0

MATEMATİK            : 0

HAYAT BİLGİSİ        : 1

MİLLİ GÜVENLİK       : 0

VATANDAŞLIK VE

İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ: 0

TARİH                : 0

T.C. İNKILAP TARİHİ

VE ATATÜRKÇÜLÜK      : 2

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR: 0

II- KİŞİSEL VE SOSYAL BECERİLER

BAĞIMSIZ OLARAK KARAR VERME     : 1

SINIF ETKİNLİKLERİNE KATILMA    : 0

MANTIKLI DÜŞÜNME VE HAREKET ETME: 3

ALDIĞI GÖREVLERİ YERİNE GETİRME : 1

Karnede yer alan "Sonuç ve Kanaat" bölümünde de "CHP'nin bu tembel ve tutarsız genel başkan ile bırakın iktidar olmayı, anamuhalefet kalması bile abestir.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Türk Milletinden tasdikname alarak, "Dandi Kemal" olarak başladığı genel başkanlık görevini "Tekaüt Kemal" olarak kapatacağı kanaatine varılmıştır.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun, emeklilik günlerinde 14 aylık genel başkanlık dönemindeki icraatlarını değerlendirecek bol vakti olacaktır" görüşüne yer verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir