Kılıçdaroğlu'ndan muhaliflere barış eli

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay toplanması için imza toplayan muhaliflere sahip çıkarak, "Onlar bizim partililerimiz. O haklarını kullandılar diye hiçbir zaman itilmeyeceklerdir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "(Olağanüstü kurultay toplansın) diyen arkadaşlar, onları 'saf dışı bırakmak, partide hiçbir yere getirmemek' şeklindeki bir algıya sakın ola ki kapılmasınlar. Onlar bizim partililerimiz. Tüzükte öngörülen haklarını kullanmışlardır. O haklarını kullandılar diye hiçbir zaman itilmeyeceklerdir" dedi.
Kılıçdaroğlu, bir televizyon programına katılarak, soruları yanıtladı.
Kılıçdaroğlu, "26 Şubat'ta CHP kurultayı toplanacak. 362 delege imza verdi. Bu imza verenler Önder Sav'ın delegeleri mi?" yönündeki soru üzerine, "Ben öyle düşünmüyorum, imza verenler CHP'liler. Bir kısmı diyelim ki yönetime karşı, o nedenle vermiş olabilir. Büyük bir kısmı sağlıklı bir tüzüğün olmasını istiyor, o gerekçelerle imza verdiler"dedi.
"Neden muhaliflerin taleplerini bir fırsat olarak görüp, 'bunları değiştirelim, yapalım' demiyorsunuz?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, bulunulan taleplerin kendi talepleri olduğunu ifade ederek, "Taleplerimiz örtüşüyor. Ben sağlıklı bir tüzük yapılmasından yanayım. Birden bire kendimizi referandumda, arkasından seçimlerde bulduk. Tüzük komisyonu oluşturduk, bir ön taslak hazırladılar. Biz yaz ortalarında hem tüzük kurultayını hem normal kurultayı yapmayı düşünüyorduk. Arkadaşlar 'hemen tüzük kurultayı olsun' dediler. Biz de 'olur' dedik" diye konuştu.
Tüzüklerinde, olağanüstü kurultay çağrısında bulunacakların belirlendiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay çağrısında bulunanların gündemini diğer parti otoritelerinin değiştirme yetkisinin olmadığını, çağrıyı yapanların gündemi kendilerinin belirlediğini ifade etti.
Gündem üzerinde kendisinin oynama hakkının olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Genel başkan olarak gelen olağanüstü çağrıyı yetersiz buldum. 9 madde değişiyor, oysa biz tüzüğün tamamını değiştirmek istiyoruz. Daha ciddi, köklü, katılımca bir tüzük yapmak istiyoruz" dedi.
Kılıçdaroğlu, iki olağanüstü tüzük kurultayı çağrısını birleştirme yetkisinin olmadığını da belirterek, "Her birini ayrı ayrı yapmak zorundayım. O nedenle iki kurultayı farklı zamanlarda yapmak zorundayız. Ama bu tüzük kurultayında bunu da ortadan kaldıracağız. Birden fazla olağanüstü kurultayı çağrısı gelirse, konu aynıysa, tüzük değişikliğiyse, bunları birleştirme olanağını bu yeni tüzükte getireceğiz. Bir daha bu tür garabetlere de imkan vermeyeceğiz" diye konuştu.
"Birden fazla genel başkan adayı çıkarsa mutlu olurum"
"(Genel başkanlık seçimi yapılsın, kim rakipse çıksın karşıma) diyebilecek durumda mısınız?" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, CHP'de daha fazla il ve ilçe başkanı ile birden fazla genel başkan adayının olması gerektiğini dile getirerek, "Demokratik yarış içinde insanlar seçilip gelmeliler. Ben kavga kültürüne kesinlikle son vereceğim. Birden fazla genel başkan adayı çıkarsa çok mutlu olurum. Beraber yarışırız, kim galip gelirse ona da saygı duyacağız. Söz veriyorum, önce ben gideceğim elini kaldıracağım, şunu söyleyeceğim 'Bundan sonra Kemal Kılıçdaroğlu sonuna kadar sizin hizmetinizdedir' diyeceğim" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, "(Olağanüstü kurultay toplansın) diyen arkadaşlar, onları 'saf dışı bırakmak, partide hiçbir yere getirmemek' şeklindeki bir algıya sakın ola ki kapılmasınlar. Onlar bizim partililerimiz. Tüzükte öngörülen haklarını kullanmışlardır. O haklarını kullandılar diye hiçbir zaman itilmeyeceklerdir, onların bu hareketlerine saygı ölçüleri içinde yaklaşacağız" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir