Kış lastiği için kar yağmasını beklemeyin

Brisa Tüketici Ürünleri Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akpulat, "Kış lastikleri fren mesafesini yaz lastiklerine oranla 8 metreye kadar kısaltarak maksimum sürüş emniyeti sağlıyor" ifadesini kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brisa Tüketici Ürünleri Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, kış lastiğinin sadece kar yağdığında kullanıldığı yönündeki düşüncenin yanlış olduğunu belirterek, "Araç sahipleri kış lastiklerini kar yağdığında kullanılması gereken bir ekipman olarak görmemeli, trafik ve sürüş güvenliği bilinci ile tercih etmeli" ifadelerini kullandı.

Brisa'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Akpulat, emniyetli bir sürüş için mevsimine göre lastik kullanımının büyük önem taşıdığını belirterek, havaların soğumasıyla birlikte yaz lastiklerinin yumuşaklığını kaybederek yola tutunmayı zorlaştırdığını ve trafik kazalarına yol açabildiğini dile getirdi.

Kış koşullarına özel olarak üretilen kış lastiklerinin ise yüksek silika içeren özel karışımları sayesinde sertleşmediğine işaret eden Akpulat, "Kış lastikleri fren mesafesini yaz lastiklerine oranla 8 metreye kadar kısaltarak maksimum sürüş emniyeti sağlıyor" ifadesini kullandı.

Türkiye’de kış lastiği konusunda 2012 yılında yapılan yasal düzenlemeyle ciddi bir farkındalık oluştuğuna dikkati çeken Akpulat, şunları kaydetti:

"2012'de kış lastiğiyle ilgili yönetmeliğin hayata geçmesiyle ve 2013'teki uygulamalarla beraber, zorunluluk getirilmeyen segmentlerde de kış lastiğinin kullanımı konusunda farkındalık oldukça arttı. Araç sahiplerindeki bu hassasiyetin kış lastikleri pazarına önemli oranda yansımaları oldu. Türkiye'de yüzde 15-18 aralığında olan olan kış lastiği penetrasyonu, 2012 yılında yönetmeliğin hayata geçmesiyle beraber yüzde 30'ların üzerine çıktı. 2013 ve 2014'te bu oran bir miktar daha yükselerek İtalya gibi birçok Avrupa ülkesini geride bıraktı.

2015 yılında binek araç kış lastikleri pazarında son 5 yıla göre daha düşük bir oranda da olsa büyüme beklentimiz devam ediyor. Hafif ticari araç kış lastikleri pazarının ise doygunluğa ulaştığını ve geçen sene ile aynı adetlerde seyredeceğini tahmin ediyoruz. Brisa olarak yerel üretim avantajlarımızı da kullanarak, kış lastiği arzıyla ilgili planlarımızı pazardaki talebe uygun şekilde yapıyor ve ürünlerimizi pazara sunmaya devam ediyoruz."

"Kış lastiği sürüş güvenliği bilinciyle tercih edilmeli"

Akpulat, kış lastiğinin yasal zorunluluktan ziyade hayat kurtarmaya yönelik bir gereklilik olduğunu vurguladı. "Araç sahipleri kış lastiklerini kar yağdığında kullanılması gereken bir ekipman olarak görmemeli, trafik ve sürüş güvenliği bilinci ile tercih etmeli" ifadesini kullanan Akpulat, kış lastiklerinin sadece kar yağdığı zaman kullanılacağı yönündeki düşüncenin son derece yanlış olduğunu belirtti.

Kış lastiği almak isteyen araç sahiplerine farklı kanallardan ulaşmaya çalıştıklarını aktaran Akpulat, şu açıklamalarda bulundu:

"Araç sahipleri, kış lastiklerimize ve Bridgestone markamızla geliştirdiğimiz kış lastiği seçeneklerine Lassa, Bridgestone, OtoPratik, Lastiğim, Speedy ve Lastik vs. tabelalı satış ve hizmet noktalarından ulaşabilir, www.lastik.com.tr adresinden araçlarına uygun lastikleri satın alabilir ve diledikleri adreste değişimini yaptırabilirler.

Yaz lastiklerinin de ideal ömürlerini ve performanslarını korumaları için uygun koşullarda saklanması gerekiyor. Lastiklerini değiştirdiğimiz araçların üzerindeki yaz lastiklerini Brisa Lastik Oteli'nde müşteri bilgilerine göre etiketleyerek, ideal koşullar altında sigortalı olarak saklıyoruz. Yaz lastiğine geçiş döneminde ise uzman ve eğitimli servis personelimizle değişim işlemini gerçekleştiriyoruz."

Brisa'dan "Erken Kış" kampanyası

Brisa, Bridgestone ve Lassa marka kış lastiklerinde "Erken Kış" kampanyasını başlattı. Araçlarına 4 adet kış lastiği alan sürücüler, Lassa ürünlerinde 120 TL'ye, Bridgestone ürünlerinde ise 150 TL'ye varan indirimden faydalanabilecek. Bonus Card'a özel 9 taksit imkanı sunulan kampanya 30 Kasım'a kadar devam edecek ve yalnızca belirlenen ebatlardaki binek ve hafif ticari araç lastiklerinde geçerli olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir