KOBİ'lere 100 milyon dolar daha

Dünya Bankası kaynaklı kredi, DenizBank ve Garanti Bankası aracılığıyla kullandırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Kalkınma Bankası (TKB), DenizBank ve Garanti Bankası, KOBİ'lerin orta ve uzun vadeli finansmana erişim imkanlarını artırmak amacıyla kredi anlaşması imzaladı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Dünya Bankası kaynaklarından KOBİ-II projesi kapsamında TKB tarafından sağlanan fonun 65 milyon dolarlık kısmının Garanti Bankası, 35 milyon dolarlık kısmının DenizBank aracılığıyla kullandırılacağı belirtildi.

Finansman desteğinden, çalışan sayısı 250 kişiye kadar olan ve yıllık satış tutarları 20 milyon dolardan az olan işletmelerin, yatırımlarını gerçekleştirmek, üretim aktivitelerinde ve istihdamda artış sağlamak amacıyla faydalanabilecekleri, 100 milyon dolar tutarındaki kredinin, 2 yılı anapara ödemesiz olmak üzere toplam 5 yıl vadeli olarak kullandırılacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, TKB Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdullah Çelik, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

''Dünya Bankası kaynaklarından KOBİ-II projesi kapsamında sağlanan 100 milyon dolar tutarındaki apeks kredi sözleşmesi, Dünya Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası arasında 6 Temmuz 2010 tarihinde Ankara'da imzalanmıştı. Yüzde 25'i kalkınmada öncelikli yöre illerine aktarılacak olan bu fon; işletmelerin yatırımlarını gerçekleştirmek amacıyla, orta ve uzun vadeli finansmana erişimlerini artırmak ve böylece üretim aktiviteleri ve istihdamda genişleme sağlamak amacıyla kullandırılacak."

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen ise TKB aracılığıyla ilk kez Dünya Bankası kaynağını kullandıklarını belirterek, ''100 milyon dolarlık paketin 65 milyon dolarlık kısmını yaygın şube ağımız ve KOBİ alanında uzman 2 bin kişiyi aşkın kadromuzla, KOBİ'lerin hizmetine sunacağız. KOBİ'lere en fazla kredi veren özel banka olarak, KOBİ'lere her koşulda kaynak yaratmakta sıkıntı çekmiyor, işletmelerin orta ve uzun vadeli finansmana erişimlerini artırmaya ve ülkemizin üretici güçlerini desteklemeye devam ediyoruz'' ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir