Koç: Derin üzüntü içindeyiz

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay'ın cenazesi 9 Şubat Perşembe Günü toprağa verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay'ın cenazesi 9 Şubat Perşembe Günü Levent Cami'sinde öğle vakti kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Bu arada yeni bir atama yapılana kadar Ford Otosan genel müdürlük görevine Genel Müdür Başyardımcısı Grant Belanger vekalet edecek.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç

Derin üzüntüsü içindeyiz

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Otay'ın vefatı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Çok değerli çalışma arkadaşımız, Topluluğumuza ve otomotiv sektörüne 28 yıl boyunca önemli katkılarda bulunmuş kıymetli bir ismi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Nuri Otay, 1983 yılında çalışmaya başladığı Ford Otosan'da, yaşamının son gününe kadar çok önemli görevlerde bulundu. Kocaeli fabrikasının kuruluşundan gelişimine tüm süreçlerde büyük katkısı oldu.

Ford Otosan'ın iç pazarda 10 yıldır süren liderliğinde çok yoğun mesai harcadı. Türkiye otomotiv endüstrisi için bir başarı öyküsünün kahramanlarından biriydi. Otomotivin anavatanı ABD'ye otomobil ihracatını gerçekleştirdiğimizde birlikte heyecanlandık. Başarıları saymakla bitmez. Ancak hepsi bir yana insanlığı ve dostluğuyla yüreklerimizde yer etmiş ve hepimizin çok sevdiği bir çalışma arkadaşımızdı. Başımız sağolsun."

Ford Avrupa Başkanı Stephen Odell

Onu kaybetmenin üzüntüsü ve acısını yaşıyoruz

Ford Avrupa Başkanı Stephen Odell ise "Nuri Otay'ı tanıyanlar olarak hepimiz onu kaybetmenin üzüntüsü ve acısını yaşıyoruz" dedi.

Odell, Ford Otomotiv Sanayi AŞ Genel Müdürü Nuri Otay'ın vefatı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Ford Avrupa adına, Nuri Otay'ın zamansız vefatından dolayı duyduğumuz derin üzüntüyü ifade etmek istiyorum. Sayın Otay, çok iyi ve Ford çalışanlarının büyük saygı duyduğu bir insandı. Kariyeri boyunca büyük bir liderlik yeteneği ve dürüstlük örneği sergileyen Nuri Otay, her şeyden önemlisi birlikte çalıştığı kişilerle mükemmel bir ekip ruhu yaratmıştı.

Nuri Otay'ı tanıyanlar olarak hepimiz onu kaybetmenin üzüntüsü ve acısını yaşıyoruz. Ford Otosan'a yaptığı katkıları unutmayacağımız gibi bize uzun yıllar yaşayacak bir miras bıraktığını da biliyoruz. Ailesinin ve bütün Ford Otosan çalışanlarının bu zor günlerinde dualarımızla yanlarında olacağız."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir