Kocaeli'de demir kaçakçılığı

Kocaeli'de yursa yasa dışı yollarla soklulmuş 7 milyon 343 bin kilo demir ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİT - Kocaeli'nde, bir firmaya ait gümrük antreposundan, 7 milyon 343 bin kilo profil demir ve sac levhanın yurda yasadışı yollarla sokulduğu belirlenirken, olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmit Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, bir firmanın Gebze Gümrük Müdürlüğü'nce tescilli transit beyannamesi muhteviyatı eşyaları gümrük antreposundan, Dilovası'ndaki bir gemiye yükleyerek transit etmesi gereken malı kendi deposundan gemiye yüklediğini belirlediler.

Ekipler, firmaya ait depoda ve limandaki gemide 7 milyar lira değerinde 2 milyon 14 bin 500 kilo profil demir ile 457 bin 750 kilo sac levha ele geçirdiler.

Ekipler, yaptıkları incelemede, firmanın gümrük antreposunda ise 11 milyar lira değerinde 1 milyon 77 bin kilo profil demir ile 6 milyon 266 bin kilo sac levhanın yasadışı yollarla yurda soktuğunu belirlediler.

Olayla ilgili Y.K., Z.A., T.T., Y.S., A.H.C., F.K. ve Y.U., "5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Yasası"na muhalefet ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.