Komşuya vizesiz geçiş başlıyor

Yunanistan Trakya Bölgesi’ne günü birlik ziyaretlerde vizeyi kaldırmak için yasal düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜMÜLCİNE  - Yunanistan'da, PASOK Evros (Meriç) Milletvekili Eleni Çiavusi, Türk vatandaşlarının bölgeye bir günlük vizesiz girebilmesiyle ilgili çalışma başlatıldığını söyledi.

Çavusi, Türk tarafında bölgeyi ziyaret konusunda talep olduğunu belirterek, bunun gerçekleşebilmesi için bölge milletvekillerinin Başbakan Yorgo Papandreu'nun yardımcı olmasını istediklerini belirtti.

Türklerin, bölgeyi vizesiz ziyaret etmeleriyle ilgili taleplerinin bölge milletvekilleri tarafından Başbakan Papandreu'ya iletilmesinin ardından, Dışişleri Bakan yardımcısı Dimitris Dollis'in yasal düzenlemeyi hazırlamak üzere çalışma başlattığını belirten Çiavusis, "İnanıyoruz ki, böyle bir şeyin gerçekleşmesi nehrin iki kıyısındaki komşu halkların yakınlaşmasına ve bölge ekonomisine olumlu etki yapacaktır" dedi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, Başbakan Papandreu'nun, bu konudaki talebin bölge milletvekilleri tarafından kendisine iletilmesi üzerine, yasal düzenlemeyi hazırlaması için Dollis'e talimat verdiği belirtilmiştik.

Bu konularda ilginizi çekebilir