Köpek hobisini ihracata çevirdi

Kastamonu'da hobi olarak köpek bakmaya başlayan çiftçi kurduğu köpek çiftliğinde cins yavru köpekleri yurt dışına ihraç ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


KASTAMONU - Kastamonu'da hobi olarak köpek bakmaya başlayan çiftçi Hasan Kara, şimdi kurduğu köpek çiftliğinde doğan cins yavru köpekleri yurt dışına ihraç ediyor. Kastamonu merkeze bağlı Alpı köyünde yaşayan 57 yaşındaki çiftçi Kara, köpeklere karşı çocukluğundan bu yana olan merakı üzerine, hobi olarak köpek bakmaya başladı. Hobisini "işe dönüştüren" Kara, bahçesinde kurduğu köpek çiftliğinde doğan cins yavru köpekleri İran, ABD ve Bulgaristan gibi ülkelere satmaya başladı.

Çiftlikte 150 köpek var

Kara, çocukları büyüdükten sonra köpek bakmaya başladığını söyledi. Tüm zamanını köpeklere ayırmaya başlayınca, hobisini iki oğluyla birlikte işe dönüştürmeye karar verdiğini aktaran Kara, "En iyi köpekleri almak için araştırma yaptık. Bulgaristan, Almanya ve Belçika'dan köpekleri getirdik. Bizim köpeklerimiz fizik, ırk ve akıllı köpeklerdir. Burada köpekleri çiftleştiriyoruz, üretiyoruz. Bu köpekleri İran, ABD ve Bulgaristan'a satıyoruz" diye konuştu. Kara, çiftlikte bulunan köpeklerin bakımlarının oldukça zaman aldığını aktararak, hayvanları tavuk, işkembe gibi yemek artıkları, ekmek, salam ve sucukla beslediğini belirtti.

Köpek besleyen stres yaşamaz

Kangal, Alman Kurdu, Belçika Kurdu, Sibirya Kurdu, Kafkas Çoban Köpeği, Rotvaydır, Terriyer ve Tavşancıl Av köpeği cinslerindeki köpekleri görmek için çevre illerden çok sayıda vatandaşın geldiğini aktaran Kara, "Hepsini takip ediyoruz. Hepsinin karneleri var. Bizdekilerin hepsi kültür ırkı, aralarında karışık bir ırk yok. Hepsinin ırkı temiz. O konuda dikkat ettik" dedi.

Bahçesinde köpek besleyenlerin stres yaşamadığını belirten Kara, "Köpek besleyen ailenin fertleri kolay kolay hastalığa yakalanmaz. Mutlu yaşarlar" diye konuştu. Kara, köpek sesinin kendisine huzur verdiğini vurgulayarak, köpeklerle yaşamaya alıştığını sözlerine ekledi.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir