Kopya iddialarına yanıt verecek

Baki S, KPSS sorularının çalındığı ve kopya çekildiğine ilişkin iddialara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı'na ifade verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 10-11 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) sorularının çalındığı ve kopya çekildiğine ilişkin iddialara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında dün Isparta'da gözaltına alınarak bugün Ankara'ya getirilen Baki S, öğleden sonra soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'a ifade verecek.

Edinilen bilgiye göre, Isparta'da gözaltına alınan S, bugün Ankara'ya getirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gözetim altında tutulan Saçi'nin, öğleden sonra Ankara Adliyesi'ne sevkedileceği öğrenildi. Baki S'nin ifadesi Savcı Sakınan tarafından alınacak.

Öte yandan, ÖSYM'de önceki gün başlayan inceleme çalışmaları bugün de devam ediyor.

YÖK Denetleme Kurulunca savcılık kanalıyla mahkemeden alınan karar doğrultusunda ÖSYM'nin Bilkent'teki ana hizmet binasında yürütülen çalışmanın bugünkü bölümü ÖSYM'nin mesai saatiyle birlikte başladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekibinin çalışmalarının soruların hazırlandığı Test Geliştirme ve Araştırma bölümünde sürdüğü öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir