Kopya operasyonunda 72 gözaltı

KPSS ile ilgili 8 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda 72 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında tam puan alanlar ve öğretmenler de var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- KPSS sınavında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 72 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eşzamanlı operasyon yaptı.

Operasyon kapsamında, 13'ü Ankara'da olmak üzere toplam 72 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında, öğretim görevlileri, üniversite çalışanları ve tam puan alan öğrencilerin bulunduğu ifade edildi.

Bu kişilere ait olduğu bildirilen çok sayıda bilgisayar ve dokümana da el konulduğu bildirildi.

Emniyet yetkilileri, soruşturmanın "suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak" iddiasıyla yapıldığını ifade etti.

Sorgular sürüyor

Gözaltına alınanlardan bazıları ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, bazılarının sorguları sürüyor.

Alının bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, "sınavdan önce sorulara sahip olduğu" iddia edilen Umut Kemal U. (33) Adana'da gözaltına alındı. Beden eğitimi ve spor yüksekokulundan mezun olan Umut Kemal U'nun, öğretmenlik için KPSS'ye girdiği belirlendi.

Zanlının daha önce de beden eğitimi öğretmeni olmak için sınava girdiği, ancak başarılı olamadığı öğrenildi. Umut Kemal U'nun sorgusu sürüyor.

Operasyon kapsamında, Sakarya'da gözaltına alınan V.S, Z.B. ve B.V, işlemlerinin ardından, sorguları için Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Aynı operasyon çerçevesinde Malatya İnönü Üniversitesi'nde görevli 4 akademisyen Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

İsimleri açıklanmayan akademisyenlerin, bilgisayarlarına el konulduğu, işlemlerin ardından Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

Operasyon kapsamında, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden görevli bir öğretim görevlisi de, emniyete davet edildi. İsmi öğrenilemeyen öğretim görevlisi, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Aynı soruşturma çerçevesinde, Mehmet Hakan Ç, Konya, Mehmed D. ve Musa Y'de Ereğli ilçesinde gözaltına alınarak sorgularına başlandı.

Soruşturma kapsamında ismi açıklanmayan bir kişi de Karaman'da gözaltına alınarak sorgusuna başlandı.

Elazığ'da gözaltına alınan 4, Bursa da gözaltına alınan 1 kişinin de, sorguları için Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir