Kopya soruşturmasında bir kişi serbest

KPSS iddialarına ilişkin dün Isparta'da gözaltına alınan ve bugün Ankara'da adliyeye çıkarılan Baki S, serbest bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 10-11 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS), ''Soruların çalındığı ve kopya çekildiği'' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, dün Isparta'da gözaltına alınan ve bugün Ankara'da adliyeye çıkarılan Baki S, serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adalet Sarayına getiren Baki S, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan tarafından yaklaşık 1 buçuk saat sorgulandı.

Baki S, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Baki S. sorgusunda suçlamaları kabul etmedi, soruların bulunduğu bilgisayarın kendisine ait olmadığını savundu.

İncelemelere yarın devam edilecek

YÖK Denetleme Kurulunca savcılık kanalıyla mahkemeden alınan karar doğrultusunda polisin, ÖSYM'nin Bilkent'teki ana hizmet binasında önceki gün başlattığı inceleme ve araştırmanın, bu sabah sürdürülen bölümü tamamlandı.

Çalışmalarını mesai saatinin bitiminde sona erdiren 3 kişilik ekip, binadan ellerinde çantalarla çıktı. Polisler, çantaları sivil plakalı bir minibüse yükledikten sonra ayrıldı.

Polislerin bugünkü çalışmalarında, KPSS'nin Eğitim Bilimleri sorularını hazırlayan komisyon üyelerinin çalışmalarını yürüttükleri bilgisayarlar ile sınav hizmetleri birimindeki diğer bilgisayarların ana belleklerini kopyaladıkları öğrenildi.

ÖSYM'den alınan verilerin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce geniş kapsamlı araştırılacağı belirtildi.

Polislerin ÖSYM'deki incelemelerinin yarın da devam edeceği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir